بررسی وضعیت آلودگی صوتی بیمارستان ها، مغازه ها و افت شنوایی مغازه داران در مناطق پرترافیک شهر بهبهان

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: کنفرانس ملی توسعه بهبهان، چالش ها، فرصت ها و راهکارها در گام دوم انقلاب
  • کد COI اختصاصی: CGBK01_010
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 163
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا هاشمی

دکتری بهداشت حرفه ای، استادیار گروه بهداشت حرفه ای، دانشکده علوم پزشکی بهبهان، بهبهان، ایران

الهام نژادصادقی

دکتری آموزش بهداشت و ارتقا سلامت، استادیار گروه بهداشت عمومی، دانشکده علوم پزشکی بهبهان، بهبهان، ایران.

نسرین اسدی

کارشناسی ارشد بهداشت حرفه ای، مربی گروه بهداشت حرفه ای، دانشکده علوم پزشکی بهبهان، بهبهان، ایران

چکیده

این پژوهش به صورت مقطعی در دو فاز (فاز اول؛ اندازه گیری و آنالیز فرکانس صدا در ۱۶ میدان و خیابان پرترافیک شهر بهبهان و فاز دوم؛ اندازه گیری آستانه شنوایی ۴۴ نفر از مغازه داران در معرض صدای ترافیک) انجام گردید. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمونهای( Independent Sample T Test، One-Samples T Test و (One-way ANOVA. توسط نرمافزار۱۶SPSS انجام شد. همچنین بمنظور اندازه گیری آلودگی صوت، در تمامی بیمارستان های شهر بهبهان شامل، بیمارستان شهید زاده، فریده بهبهانی و تامین اجتماعی صداسنجی صورت گرفت. مقادیر تراز معادل مواجه ه صوت در تمامی ایستگاه ها و ساعات اندازه گیری بیشتر از حدود مجاز صدای مناطق تجاری - مسکونی بود . بیشترین تراز فشار صوت و همچنین بیشترین افت شنوایی گوش راست و چپ مغازه داران مربوط به فرکانس ۱۲۵ هرتز به دست آمد. نتایج این مطالعه نشان داد که به ترتیب %۱۵/۹ ، %۱۳/۶ و %۱۱/۴ از داوطلبان مبتلا افت شنوایی گوش راست، چپ و هر دو گوش هستند. با توجه به حدود مجاز استاندارد صدای کشور در بیمارستان، وجود آلودگی صدا در بیمارستانهای مورد مطالعه آشکار است. بالاتر بودن شاخص SIL حاکی از مشکل و نامفهوم بودن مکالمات است. و این امر موجب بالا بردن صدای مکالمه و به تبع آزار ناشی از صدا در پرسنل می شود.

کلیدواژه ها

ترافیک، آستانه شنوایی، مغازه داران، بهبهان،بیمارستان های شهید زاده، فریده بهبهانی و تامین اجتماع

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.