طراحی سیستم پیوسته جمع آوری و ذخیره سازی سیلاب ها و آبیاری با استفاده از کوزه های سفالی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس بین المللی پژوهش های کاربردی در علوم و مهندسی
  • کد COI اختصاصی: CARSE07_292
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 175
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بیژن حسینی

کارشناسی ارشد ژئوتکنیک دانشگاه رازی کرمانشاه

چکیده

امروزه سیل و خشکسالی یکی از مخاطرات طبیعی می باشد. که تاثیر مخرب آن در سطح جهان قابل مشاهده است تغییرات اقلیمی و گرمایش زمین باعث وقوع طوفان و سیلاب شدید شده که در جهان کم سابقه است از جهات دیگر میزان بارندگی کم و توزیع نامناسب زمانی و مکانی بارش در بسیاری از نواحی بخصوص مناطق خشک و نیمه خشک باعث شده است که کم ابی یکی از مهم ترین چالش ها برای جوامع انسانی شود مدیریت منابع آب برای برخورد با این مشکل امری اجتناب ناپذیر است. یکی از راهکارهای مدیریت منابع آب استفاده از سیلاب ها می باشد وعدم جمع آوری رواناب و تبخیر بالا به دلیل دمای بالا این مناطق کم ابی را به مشکل حاد تبدیل کرده است همچنین پایین رفتن آب زیرزمینی به خاطر استخراج بیش از حد و آبیاری نامناسب و سنتی باعث شده از منابع آب موجود به نحو احسن استفاده نشود در این طرح با استفاده از روش جمع اوری روناب ها وذخیره سازی و آبیاری کوزه ای به صورت یکپارچه می توان به یکی از بهترین سیستم های ذخیره سازی و ابیاری دست پیدا کرد. که با جمع آوری و ذخیره و آبیاری همزمان این چرخه را بهینه و کاربردی کرده است. درمناطق که بارندگی بصورت رگبار و شدت بارش در زمان کوتاهی می باشد جمع آوری روناب های سطحی با عبور از فیلترها داخل کوزه ذخیره می شود در این سیستم نه تنها مشکلات روناب ها و سیلالب تا حد زیادی برای جوامع کاهش می دهد بلکه آب ذخیره سازی را برای مصرف خانوارها تامین می کند اب ذخیره شده بصورت فیلتر شده در کوزه ها ذخیره می شود. بعد از پر شدن اضافه ان از طریق لوله به منبع ذخیره که می تواند شامل آب انبارها یا ابخوان های طبیعی یا همچنین شبکه آبرسانی باشد هدایت کند.

کلیدواژه ها

جمع اوری، ذخیره سازی، سیلاب، آبیاری،کوزه سفالی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.