ارزیابی نسبت حاشیه خرابی (CMR) در سیستم قاب خمشی بتنی ویژه بر اساس روشاستاندارد FEMA-P۶۹۵
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: هفتمین کنفرانس بین المللی پژوهش های کاربردی در علوم و مهندسی
- کد COI اختصاصی: CARSE07_066
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 336
نویسندگان
کارشناسی ارشد مهندسی زلزله ، دانشگاه صنعتی ارومیه
استادیار دپارتمان مهندسی عمران دانشگاه صنعتی ارومیه
دانشیار دپارتمان مهندسی عمران دانشگاه صنعتی ارومیه
دانشیار دپارتمان مهندسی عمران دانشگاه صنعتی ارومیه
چکیده
این مقاله برآن است که پارامترهای لرزه ای طراحی قاب بتنی خمشی ویژه ارائه شده در استاندارد ۲۸۰۰ ایران را بطور کلی موردارزیابی قرار دهد. بدین منظور یک قاب بتنی خمشی ویژه بر اساس استاندارد ۲۸۰۰ ایران طراحی شده و با روش آنالیز دینامیکیافزاینده (IDA) مورد تحلیل قرار می گیرد. تحلیل ها با برنامه کامپیوتری PERFORM ۳D انجام گردیده که درآن اثر سختی و مقاومتاعضا رعایت شده است. همچنین از ۲۲ زوج شتاب نگاشت حوزه دور ارائه شده توسط FEMA_P۶۹۵ برای محاسبه میانه شکست قاب هااستفاده شده است. همچنین ضرایب عملکرد لرزه ای شامل ضریب رفتار R، ضریب اضافه مقاومت Ω۰ و ضریب بزرگ نمایی جابه جایی( dC ) برای سازه هدف محاسبه شده و در ادامه نسبت حاشیه خرابی CMR نیز برای سازه هدف مورد محاسبه قرار گرفته و با روشارائه شده در آیین نامه FEMA_P۶۹۵ ارزیابی می شود که نتیجه حاصله حاکی از کفایت طراحی لرزه ای به روش استاندارد ۲۸۰۰ ایراناست.کلیدواژه ها
نسبت حاشیه خرابی(CMR )، ضریب رفتار R، ضریب اضافه مقاومت ۰Ω، ضریب بزرگ نمایی جابه جایی dC ،آیین نامه FEMA_P۶۹۵ ، آنالیز دینامیکی افزاینده IDA، روش استاندارد ۲۸۰۰مقالات مرتبط جدید
- ارزیابی تاثیر فناوریهای نوین دیجیتال (BIM)، هوش مصنوعی و اینترنت اشیا بر بهبود بهره وری و کاهش ریسک در پروژه های ساخت و ساز ایران مطالعه) مورردی اداره کل نوسازی شهر تهران منطقه (۸)
- سازه های مقاوم هوشمند جهت بهینه سازی مصرف انرژی با محوریت زیست محیطی
- درآمدی بر امکان حضور رهنمودهای باغسازی معماری اسلامی در پیشبرد طراحی منظر معاصر
- باغسازی در معماری اسلامی؛
- شناسایی ریسکهای موثر در پیشرفت فیزیکی پروژه های ساخت به روش بهترین بدترین فازی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.