طراحی میکرو آینه برای کاربرد در اپتیک تطبیقی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس بین المللی پژوهش های کاربردی در علوم و مهندسی
  • کد COI اختصاصی: CARSE07_013
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 265
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حجت الله مقدسی

کارشناسی ارشد مهندسی برق الکترونیک اجزاء دقیق، دانشکده مهندسی برق، دانشگاه صنعتی مالک اشتر تهران، تهران، ایران

چکیده

میکروآینه های دیجیتال (به انگلیسی: Digital micromirror device ) یا DMD سیستم های اپتو-الکترو-مکانیکالی MOEMS هستند کههسته فناوری پردازش نور دیجیتال را تشکیل می دهند. DMD های شرکت تگزاس اینسترومنت توسط یکی فیزی کدانان این شرکت به نام دکترلری هورنبرک در سال ۱۹۸۷ ساخته شد، اگرچه تکنولوژی ساخت آن به ۱۹۷۳ توسط هاروی سی ناتانسون (مخترع MEMS در سال ۱۹۶۵ )برمی گردد. او با استفاده از میلیون ها آینه متحرک میکروسکوپی سعی داشت تصویری متحرک یا یک ویدئو را ا یجاد کند؛ همان تکنولوژی کهامروز در پروژکتورهای دیجیتال به کار می رود. هدف از این مقاله طراحی میکروآینه با تحریک الکترواستاتیکی بر ای کاربرد در اپتیک تطبیقیمی باشد، در این مجموعه پیشرفت سیستم های میکرو الکترومکان یکی نوری و طبقه بندی این سیستم ها و انواع تحریک های استفاده شدهدر میکرو آینه ها و همچنین مقایسه و بیان مزایا و معایب آنها توضیح داده شده است که در اپتیک تطبیقی، می کروآینه ها نقش اساسی دارندو یکی از موثرترین ادوات در تکامل میکروسیستم ه ای اپتیکی نظ یر سویچ های نوری، پروژکتور های دی جیتال نوری، نمایشگرهای لیزر ،سیستم های خواندن بارکد، میکروسکوپه ای هم کانون می باشند. خصوصا انواع م یکرو آینه ها، ویژگی ها، کاربرد و پارامترهای میکرو آینه ها باعملگر الکترواستاتیکی بیان شده، که می توان میکرو آینه ها بر اساس نوع حرکت آنها، به چهار دسته ی منعطف، متحرک، پیستونی و پیچشیطبقه بندی کرد. مدل سا زی و روابط حاکم و نحوه ی طراحی و انتخاب پارامترهای مهم و موثر در م یکروآینه با تحریک الکترواستاتیکی شرحداده شده، که دو طرح میکروآینه با فنر یا بیم مستقیم و فنر پیچشی توسط نرم افزار COMSOL Multiphysics شبیه سازی شده است، درطراحی با تغییر پارمترهای موثر در میکروآینه میزان تغییرات بررسی شده است و در نتیجه مشخص شده که برای رسیدن به جابجایی بیشتربا ولتاژ محرک نسبتا کوچک در میکرو آینه ها، فنرهای پیچشی نسبت به بیم های مستقیم ارجهیت دارند .

کلیدواژه ها

اپتیک تطبیقی، الکترواستاتیکی، سیستم های میکرو الکترمکانیکی نوری، عملگر، میکروآینه پیچشی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.