طراحی الگوی نسل شناسی فرهنگ سازمانی (مطالعه موردی: سازمان تامین اجتماعی)

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: نهمین همایش علمی پژوهشی توسعه و ترویج علوم مدیریت و حسابداری ایران
  • کد COI اختصاصی: MPCONF09_246
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 312
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نادر شیخ الاسلامی کندلوسی

استادیار گروه مدیریت مدیریت دولتی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران شمال

سیدصادق حسینی نسب

دانشجوی دکتری مدیریت دولتی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم وتحقیقات تهران

چکیده

مقدمه: یکی از عوامل مهم وتثیر گذار بر فرهنگ سازمانی نسل های متفاوت موجود در سازمان است که باعث به وجودآمدن فرهنگ غالب می گرد ومدیریت کارکنان نیز بر همین مبنا می باشد. برهمین اساس هدف پژوهش حاضر طراحی الگوینسل شناسی فرهنگ سازمانی در سازمان تامین اجتماعی می باشد.برحسب زمان گرداوری داده، توصیفی- همبستگی بود. جامعه اماری بخش کیفی پژوهش شامل خبرگان دانشگاهی واجراییسازمان تامین اجتماعی بود که با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند و اصل اشباع، ۲۰ نفر به عنوان حجم نمونه انتخابنمونه گیری تصادفی خوشه ای مرحله ای، ۲۷۳ نفر بعنوان حجم نمونه انتخاب شدند. در این پژوهش به منظور گردآوری دادهها از روش کتابخانه ای، مصاحبه نیمه ساختار یافته و پرسشنامه محقق ساخته فرهنگ سازمانی بر گرفته از بخش کیفی (دربخش کمی) استفاده گردید. به منظور بررسی روایی پرسشنامه نیز از روایی صوری. محتوا و سازه و برای محاسبه پایایی آن نیزاز ضریب آلفای کرونباخ و پایایی ترکیبی (مرکب) استفاده شد که نتایج بیانگر روا و پایا بودن پرسشنامه محقق ساخته بود. برایتحلیل داده های کیفی پژوهش از تحلیل محتوا و تحلیل مضمون با استفاده از نرم افزار MAXODA استفاده شد. در بخش کمی نیز از نرم افزار SPSS و LISREL مورد بهره برداری قرار گرفت.یافته ها: یافته ها نشان داد به ترتبب مولفه های آرمانگراه کنشگراء مولفه فناوری و مولفه مدنی بر فرهنگ سازمانی تاثیر گذار می باشند.نتیجه گیری: با توجه به نتایج به دست آمده سازمان تامین اجتماعی بایستی باعنایت به نسل شناسی صورت پذیرفته بهشایسته سالاری، رعایت اصول اخلاق حرفه ای، تقویت فرهنگ خلاقیت ونواوری وهمچنین تنوع گرایی توجه بیشتری نماید.

کلیدواژه ها

الگوی نسل شناسی، فرهنگ سازمانی، سازمان تامین اجتماعی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.