بررسی نقش تبانی در حسابداری و حسابرسی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: نهمین همایش علمی پژوهشی توسعه و ترویج علوم مدیریت و حسابداری ایران
  • کد COI اختصاصی: MPCONF09_151
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 200
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

داود مژدکانلو

استاد و مدیر گروه مدیریت و معاونت پژوهشی دانشگاه جامع علمی کاربردی - مرکز علمی کاربردی خانه کارگر تشکیلات خراسان رضوی

محمدابراهیم عباسی مود

فارغ التحصیل رشته کارشناسی حرفه ای حسابداری بهای تمام شده دانشگاه جامع علمی کاربردی- مرکز علمی کاربردی خانه کارگر تشکیلات خراسان رضوی

چکیده

تقلب شامل اقدامات عمدی است و کسی مرتکب آن میشود که از فریب، نیر نگ و حیله گری استفاده کردهاست. اینگونه اقدامات را در دوگونه از ظاهرسازی می توان طبقه بندی کرد: اظهار کذب و پوشیده داشتنحقیقت، تقلب شامل فریب، آز، ریسک دستگیری، تخطی از اعتماد، توجیه عقلی و مواردی از این دست می شود. تقلباقدامات نامناسبی است که به اظهارنظر نادرست اما بااهمیت در صورت های مالی منجضر می شود. اشکالمختلفی از تقلب از قبیل صورت های مالی متقلبانه تقلب کارکنان، سوءاستفاده از دارایی هاو تقلب هایورشکستگی در حوزه ی مالی قابل مشاهده است. استفاده کنندگان، ارزش و اهمیت زیادی و اعتمادپذیریبرای کیفیت، شفافیت صورت های مالی قائل اند. چنانجه این صورت هاصحیح و باکیفیت باشندتصمیم گیری های سرمایه گذاری بهبود می یابد و در نتیجه فرایند تخصیص منابع در اقتصاد بهینه می-شود. از سوی دیگر اطلاعات گمراه کننده به تصمیم گیری های نادرست منابم منجر خواهد شد. یکی از عوامل موثر در کاهش اعتماد پذیری گزارش ها و صورت های مالی پدیده ی تقلب است و موجب افزایش ریسک و هزینه ی کسب و کار شده، اعتماد سرمایه گذاران را کاهش داده و اعتبار و درست کاری حرفه ی حسابداری را زیر سوال می برد. شواهد موجود گویای آن است که موضوع تبانی به عنوان یک مشکل جدی در میان سرمایه گذاران، مدیران، مجامع حرفه ای حسابداری و مراجع قانونی مطرح شده است، میزان هزینه ها و خسارات ناشی از تقلب در سال های اخیر بالغ بر میلیاردها دلار بوده است.

کلیدواژه ها

تبانی، حسابداری، حسابرسی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.