نقش مهندسی مالی اسلامی در قراردادها

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: نهمین همایش علمی پژوهشی توسعه و ترویج علوم مدیریت و حسابداری ایران
  • کد COI اختصاصی: MPCONF09_028
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 170
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محسن حمیدیان

دانشیار و مدیر گروه دانشکده اقتصاد و حسابداری دانشگاه ازاد اسلامی واحد تهران جنوب

علی رضوانی

دانشجوی دکترای مهندسی مالی ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب

چکیده

مهندسی مالی رایج در دنیا بر اساس مبانی فلسفی لیبرال ساختار یافته است و ارزش های اخلاقی مانند بسیاریاز علوم دیگر ، حلقه گم شده این شاخه نوین از علم نیز می باشد ، بنابراین امکان پذیر نیست که با اعمالتغییراتی سطحی و نمادین بتوانیم به مهندسی مالی اسلامی به مفهوم حقیقی آن نزدیک شویم.مهندسی مالی اسلامی به عنوان زیر مجموعه ای از اقتصاد مالی اسلامی ، با در نظر گرفتن اصل اساسی اباحهعامه و رعایت اصول فرعی نفی ربا ، نفی غرر ، نفی ضرر و نفی اکل مال به باطل ، قابلیت های شگرفی درمعرفی ابزارها و محصولات نوین متناسب با نیازهای روز بازارهای مالی را دارا می باشد. با بروز مشکلات ناشی ازبه کارگیری ابزارهای مهندسی مالی رایج (غیر اسلامی)، مانند آنچه در بحران سال ۲۰۰۸ (اوراق رهنی) درجهان رخ داد (که یکی از حدود صد بحران مالی در جهان سرمایه داری از سال ۱۸۹۰ تا کنون بود)، تمایل بهاستفاده از ابزارهای مالی اسلامی حتی در میان غیر مسلمانان نیز با رشدی فزاینده در حال افزایش می باشد. دراین مقاله اقدام به بررسی نقش مهندسی مالی اسلامی در قراردادها نموده ایم.

کلیدواژه ها

مهندسی مالی ، مهندسی مالی اسلامی ، قراردادهای مجازشرعی ، اصل اباحه عامه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.