بررسی مفهوم فقر اقتصادی در قرآن و احادیث و پیامدهای فردی و اجتماعی آن

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: چهارمین همایش ملی قرآن کریم سفینه النجاه عصر
  • کد COI اختصاصی: QURANSAFINEH04_060
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2896
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا محرم زاده

دانشجوی کارشناسی ارشد تاریخ و فلسفه تعلیم و تربیت دانشگاه شاهد تهران

چکیده

فقر یکی از مهم ترین و فراگیرترین مسائل اقتصادی و اجتماعی عصر حاضر به شمار می رود. مکاتب اقتصادی هریک با رویکردی مختلف در جهت تبیین و تشریح آن می باشند، اما نگاه قرآن و معصومین: به این پدیده شوم اقتصادیمی تواند در جنبه های مختلف فردی، اجتماعی، اقتصادی راه گشا باشد. هدف این مقاله، بررسی مفهوم فقر در قرآن و احادیث و پیامدهای فردی و اجتماعی فقر می باشد، که به روشتوصیفی- تحلیلی بوده و از مهم ترین یافته های تحقیق می توان به این موارد اشاره کرد: .۰ قرآن کریم فقر اقتصادی را نپذیرفته و از آن به عنوان عاملی منفی یاد کرده که می تواند زمینه گناه و انحرافافراد را هموار سازد. .۸ پیامدهای فردی شامل: 1-فقر، موجب کفر؛ 2-ضعف در دین و یقین؛ 9-زیاد شدن خطا و اشتباه؛ 9-اندوه و ناراحتی؛ ۰-نقش بازدارنده فقر در انجام وظایف دینی؛ 6-فقر و وحشت در پیوندی تنگاتنگ؛ 7-فقیر در آرزوی مرگ؛-3 ترس از فقر زمینه جنایت؛ 3-ترس از فقر زمینه پذیرش ولایت شیطان؛ 1۵ -بدبختی و گرفتاری. .۹ پیامدهای اجتماعی شامل: 1- انزوای اجتماعی و محرومیت از حقوق شهروندی؛ 2-ابطال شخصیت اجتماعی انسان؛ 9-فراموش شدن در جامعه؛ 9-فقر، مایه کینه و دشمنی؛ ۰-ناتوانی در دفاع از حقوق اولیه خود؛ 6-محرومیت از تحصیل؛ 7-انزوای خانوادگی؛ 3-خوار شدن در نزد دیگران؛ 3-ناتوانی در ازدواج؛ 1۵ -تجسم فقر در چهره

کلیدواژه ها

فقر، فقر اقتصادی، قرآن، حدیث، پیامدهای فردی، پیامدهای اجتماعی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.