اسلام و اقتصاد

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: چهارمین همایش ملی قرآن کریم سفینه النجاه عصر
  • کد COI اختصاصی: QURANSAFINEH04_052
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1349
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیده کبری رسولیان

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته فلسفه تربیت معلم آذربایجان

چکیده

تاریخ به ظهور و سقوط نظام های گوناگونی شهادت می دهد. بعضی از این نظام ها پس از مدتی حاکمیت از میان رفته و برخی دیگر با مشکلات متعددی روبرو بوده است. عدالت اجتماعی، اشتغال کامل، رشد توسعه پایدار اقتصادی،ثبات نسبی قیمت ها، ریشه کن کردن فقر و توزیع عادلانه ثروت و درامد، دشواری هایی است که امروزه نظام های اقتصادی با آن مواجهند. کشورهای صنعتی همانند کشورهای در حال توسعه، با کوششی پیگیر به دنبال پیدا کردن راهحل های اقتصادی جدید در چارچوب ایدئولوژی خویش، می باشند. کشورهای اسلامی نیز از این امر مستثنی نیستند. مردم مسلمان کشورهای اسلامی، همواره با تلاش مستمر دنبال راه حل های عملی، در گستره ارزش ها وجهان بینیاسلام، به منظور یافتن راه حل های مناسبی برای مشکلات اقتصادی خود بوده اند. چرا که دین فقط عهده دار رابطه انسانبا خدا نیست، بلکه رابطه انسان ها با یکدیگر نیز در شمار اهداف آن است؛ و از آنجا که بخش گسترده ای از روابط انسان ها در حوزه اقتصاد است، دانسته می شود که دین در این باره نیز برنامه و روش دارد. به راستی چگونه می توانپذیرفت که دین درباره حوزه گسترده از زندگی، یعنی تولید و توزیع و مصرف، سکوت کند و رشته کلام را یکسره به هستند. » جهول « و » ظلوم « دست بشر خاکی بسپرد، آن هم خاکیانی کهارزش ها و جهان بینی اسلام نشأت گرفته از قرآن و سنت، سر چشمه معنوی نظام اقتصادی اسلام است. این ارزش ها، فعالیت های اقتصادی را با زندگی اجتماعی مرتبط می کند و معیارهایی پدید می آورد که رفتار اقتصادی انسان را کنترل و تنظیم نمایند

کلیدواژه ها

اسلام-اقتصاد-عدالت –رشد و توسعه-تولید و توزیع و مصرف

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.