معیارهای اقتصاد سالم از منظر قرآن و روایات

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: چهارمین همایش ملی قرآن کریم سفینه النجاه عصر
  • کد COI اختصاصی: QURANSAFINEH04_043
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1127
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدهادی میرمحمودی

چکیده

جامعهی پویا، پرتلاش و سالم مرهون رسیدگی و توجه به تمام ابعاد و زوایای زندگی افراد آن است. اقتصاد نیزیکی از شالودههای اساسی اجتماع است. از اقتصاد ناسالم، فقر عدهی بیشماری از افراد اجتماع و انباشته شدن ثروتنزد عدهی قلیل را باید انتظار داشت که زمینهای برای ایجاد ناامنیهای بسیار در جامعه است. معیارهای « و » معیارهای نظرى « این مقاله بر آن است معیارهای اقتصاد سالم را از نظر قرآن و روایات، در دو بخشمورد بحث و بررسی قرار دهد؛ تا هم آگاهى و شناختِ لازم براى تشخیص اقتصاد سالم به دست آید » عملی و راهبردى و هم در مرحله عمل، ویژگی های اقتصاد سالم براى افراد جامعه روشن شود و شیوه های صحیح تقسیم درآمدها ومصرف کالاها و خدمات تعیین گردند. از جمله معیارهای نظری می توان به مطلوبیت و ارزش ذاتی کار اقتصادی، توجه به معاد، مطلوبیت استفاده از نعمت ها، تصحیح انگیزه ها و تزکیه و از معیارهای عملی هم می توان به صرفه جویی و اعتدال در مصرف، پرهیز از اسراف، تبذیر و فراهم نمودن زمینه های اقتصاد سالم؛ اشاره کرد.

کلیدواژه ها

اقتصاد سالم، اعتدال، اسراف، تبذیر، نعمت، درآمد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.