ترجمان دانش در دانشگاه علوم پزشکی کاشان؛ دیدگاه اعضای هیات علمی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: دوماهنامه فیض، دوره: 27، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_FEYZ-27-1_013
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 74
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی شفیعی

Student Research Committee, Kashan University of Medical Sciences, Kashan, I.R. Iran.

علی فخری نوش آبادی

Department of Public Health, Faculty of Health, Kashan University of Medical Sciences, Kashan, I.R. Iran.

محمدحسین زیلوچی

Department of Community Medicine, Faculty of Medicine, Kashan University of Medical Sciences, Kashan, I.R. Iran.

غلام عباس موسوی

Trauma Research Center, Kashan University of Medical Sciences, Kashan, I.R. Iran.

عاطفه رزاقی زارع بیدگلی

Student Research Committee, Kashan University of Medical Sciences, Kashan, I.R. Iran.

چکیده

سابقه و هدف: فاصله بین پژوهش و عمل، جزو یکی از چالش های مهم نظام سلامت به حساب می آید. یک پاسخ احتمالی به این چالش «ترجمان دانش» است. این تحقیق با هدف بررسی وضعیت ترجمان دانش در دانشگاه علوم پزشکی کاشان در سال ۱۴۰۱ طراحی و انجام شد. مواد و روش ها: این مطالعه مقطعی در سال ۱۴۰۱ روی یک نمونه ۱۱۴ نفری از اعضای هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کاشان به روش نمونه گیری دردسترس انجام گرفت. ابزار پژوهش، پرسشنامه ترجمان دانش بود که توسط کمیته ترجمان دانش دانشگاه علوم پزشکی تهران طراحی و تایید اعتبار شده بود. داده های جمع آوری شده ازطریق نرم افزار SPSS و با استفاده از آزمون های تی تک نمونه ای، تی مستقل، تحلیل واریانس، یومن ویتنی و اندازه گیری مکرر مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفتند. نتایج: میانگین نمره کل ترجمان دانش، ۰/۵۴±۲/۷۳ و هریک از ابعاد نیازسنجی مخاطبان، تولید و کاربرد دانش به ترتیب ۰/۶۵±۲/۶۸، ۰/۵۹±۲/۸۲ و ۰/۵۷±۲/۶۷ به دست آمده است که اختلاف معناداری با حد متوسط ۳ دارند. بعد «کاربرد دانش» کمترین و بعد «تولید دانش» بیشترین میانگین را به خود اختصاص دادند. همچنین بین میانگین امتیاز کلی ترجمان دانش و هریک از ابعاد آن با جنس، جایگاه شغلی، نوع گروه، سابقه خدمت، سطح تحصیلات، شرکت در کارگاه های آموزش ترجمان دانش و تعداد طرح پژوهشی اعضای هیات علمی موردمطالعه اختلاف آماری معناداری وجود نداشت. نتیجه گیری: نتایج نشان می دهد که وضعیت ترجمان دانش در دانشگاه علوم پزشکی کاشان کمتر از سطح متوسط می باشد و تا سطح مطلوب فاصله دارد. بنابراین اقداماتی جهت تسهیل فرآیند ترجمان دانش در دانشگاه و بهبود شرایط آن ضروری می باشد.

کلیدواژه ها

Knowledge Translations, Knowledge management, Research, ترجمان دانش, مدیریت دانش, پژوهش

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.