جایگاه عدالت در قرآن و حدیث و تأثیرات آن بر پیشرفت اقتصادی
- سال انتشار: 1390
- محل انتشار: چهارمین همایش ملی قرآن کریم سفینه النجاه عصر
- کد COI اختصاصی: QURANSAFINEH04_015
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1771
نویسندگان
مدرس دانشگاه آزاد اسلامی واحد بیله سوار
مدرس دانشگاه آزاد اسلامی واحد بیله سوار.
مدرس دانشگاه آزاد اسلامی واحد بیله سوار.
چکیده
ایجاد عدالت اقتصادی از برنامه های اصلی پیامبران الهی در طول تاریخ بشریت بوده و هست و بر مدیران و رهبران جامعه لازم است که از علم اقتصاد، آگاهی داشته باشند تا بتوانند جامعه را برای دست یابی به رشد اقتصادی و شکوفاییتمدنی مدیریت و راهنمایی کنند. دست یابی به الگوی مناسب توسعه و پیشرفت به عنوان بخش مهم و اساسی، در حوزه اقتصادی و تمدنی و ایجاد امت اسلام و تحقق جامعه جهانی بر اساس اصول محوری عدالت اسلامی، زمانی ممکن است که ملاک های اقتصاد سالم و درست اسلامی شناخته شوند. از این با بهره گیری از قرآن و نهج البلاغه - روش های زیر در جهت عدالت محوری اقتصادی توصیه می گردد: 1-روشنگرى و بازشناسى 2 شایسته محورى 9شایسته سالارى. - محورهاى اصلاحات اقتصادی در جهت توسعه: 1-رفع تبعیض 2-رفع فقر 9-توزیع مساوى درآمد بیت المال 9مصادره ثروت های بادآورده؛ و از این روست که با افزایش سطح ایمان و عدالت محوری جامعه و نیز افزایش درآمد ملّی، میل نهایی به عرضه وجوه مازاد جهت سرمایه گذاری افزایش یافته، به یک سمت میل می کند. با توجّه به این کهکشورهای در حال توسعه )از جمله کشورهای اسلامی( به کمبود وجوه قابل سرمایه گذاری دچارند می توان دریافت که عدالت اسلامی در جامعه چه نقش مهمّی را در فرایند توسعه ایفا خواهد کردکلیدواژه ها
پیشرفت اقتصادی، اقتصاد، اسلام، توسعهمقالات مرتبط جدید
- تفاوت رویکرد اسلام و نظریه پردازان پست مدرن به مفهوم حقیقت دینی
- نظام انسان شناسی در اندیشه آیت الله مصباح یزدی (ره)
- تحلیل تطبیقی تصرف عدوانی و خلع ید در چارچوب آیین دادرسی ایران
- پژوهشی تدبری در کاربرد اسم جلاله«الله » در قرآن کریم با رویکردی درونقرآنی
- زیست مادرانگی در کشاکش نقشهای چندگانه: بازخوانی نقش مادر شاغل در پرتو آموزههای رضوی و روانشناسی معاصر
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.