طراحی کنترل کننده بدون سنسور عصبی-فازی تطبیقی برای درایو موتور سنکرون مغناطیس دایم

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس ملی پژوهشهای کاربردی در مهندسی برق، مکانیک و مکاترونیک
  • کد COI اختصاصی: ELEMECHCONF07_130
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 155
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ناصر عرفانی مجد

۱- استادیار گروه مهندسی برق، پردیس صنعتی شهدای هویزه، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران

سعید زرگانی

۲ - دانشجوی کارشناسی ارشد گروه مهندسی برق، پردیس صنعتی شهدای هویزه، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران

چکیده

در سیستم درایو موتور سنکرون مغناطیس دائم، کنترل سرعت از طریق بدست آوردن اطلاعات سرعت و وضعیت روتور بوسیله سنسورهای شفت از جمله اینکدرهای نوری، سنسورهای اثر هال و غیره انجام میشود. استفاده از سنسورهای مذکور سنسورها وزن و هزینه سیستم را افزایش داده و قابلیت اعتماد کل سیستم درایو را کاهش می دهد. در این تحقیق طراحی کنترل کننده بدون سنسور عصبی-فازی تطبیقی برای درایو موتور سنکرون مغناطیس دایم پیشنهاد می گردد. کنترل کننده ANFC پیشنهادی این تحقیق کنترل کننده منطق فازی است که تنظیم کننده پارامترهای شبکه عصبی تابع شعاعی پایه منطبق بر تغییرات شرایط کاری سیستم است. بعبارتی دیگر کنترل پیشنهادی می تواند بر اساس شرایط کاری سیستم خود را تنظیم نموده و بهینه ترین پاسخ های ممکن از سیستم را موجب شود. برای درایو بدون سنسور PMSM یکپارچه سازی مشاهده گر مود لغزشی و حلقه قفل فاز انجام می شود تا امکان تخمین موقعیت و سرعت روتور فراهم شود. جهت حذف خطای تخمینگر و همچنین PLL در ابتدای فعالیت روتور استراتژی کنترلی I-f بکار گرفته خواهد شد. این استراتژی موجب گذار آرام گشتاور-سرعت از مرحله راه اندازی به مرحله کنترل بدون سنسور خواهد شد. جهت نمایش موثر بودن استراتژی کنترلی پیشنهادی در این تحقیق، شبیه سازی PMSM در حضور کنترل کننده ANFC در محیط نرم افزار MATLAB انجام شده و نتایج مورد تجزیه و تحلیل قرار خواهند گرفت.

کلیدواژه ها

کلمات کلیدی: موتور سنکرون مغناطیس دایم، کنترل کننده عصبی- فازی، کنترل میدا نگرای بدون سنسور.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.