تحلیل انرژی و اگزرژی یک نیروگاه زباله سوز ابداعی بهمراه سیکل آلی رانکین

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس ملی پژوهشهای کاربردی در مهندسی برق، مکانیک و مکاترونیک
  • کد COI اختصاصی: ELEMECHCONF07_072
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 145
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پیام ونائی

۱. گروه مهندسی مکانیک، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیت الله آملی، آمل، ایران

بهرام جلیلی

۲. استادیار، گروه مهندسی مکانیک، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال، تهران، ایران

مصطفی حسین زاده

۳. استادیار، گروه مهندسی مکانیک، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیت الله آملی، آمل، ایران

پیام جلیلی

گروه مهندسی مکانیک، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیت الله آملی، آمل، ایران

چکیده

ترکیبی از یک سیستم زباله سوز اصلاح شده بهمراه یک سیکل آلی رانکین در راستای بهبود بازدهی اگزرژی و انرژی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. این مقاله مروری بر عملکرد حرارتی سیستم در یک طراحی ابداعی برای درک اثرات فنی سیستم بر سیستم های انرژی آینده ارائه می دهد. طراحی ابداعی از چندین جریان احیای گاز اتلافی استفاده می کند و از R۱۲۴ به عنوان سیال عامل سیکل آلی رانکین استفاده می شود. یک چرخه مبتکرانه برای استفاده مجدد از گرمای تلف شده طراحی شده است که باعث کارآمدتر شدن و افزایش راندمان کلی اگزرژی نیروگاه شد. سپس اگزرژی تخریب شده و کارایی سیستم محاسبه گردید. نتایج نشان می دهد که ۱۹/۳ مگاوات توان خروجی از ۴۰۰ تن زباله شهری تولید می شود. بیشترین تخریب اگزرژی مربوط به واحد زباله سوز و بویلر به ترتیب با حدود ۸ کیلووات و ۴/۶ کیلووات برای سیکل رانکین اولیه با ظرفیت خروجی تقریبا ۲.۸ مگاوات است. همچنین، این تحقیق با استفاده از جریان های گرمایش مجدد، راندمان اگزرژی آنها را افزایش داد. چرخه ORC نمی تواند توان بالایی تولید کند اما به طور کلی اگزرژی و بهره وری انرژی را بهبود می بخشد. سیکل ترکیبی پیشنهادی با واحدهای گرمایش مجدد گاز دودکش، توان خروجی سیستم را به ۳.۰۲ مگاوات رسانید.

کلیدواژه ها

کلمات کلیدی: زباله شهری – نیروگاه زباله سوز – تحلیل اگزرژی – ORC – تحلیل انرژی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.