عوامل اجتماعی موثر بر بی حجابی و بد حجابی در بین زنان ۱۵-۳۰ سال شهرستان ایوان در سال ۱۴۰۰

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: ششمین کنگره ملی آنالیز داده ها در علوم انسانی
  • کد COI اختصاصی: HUMAN07_121
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 411
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

لیلا رستمی

کارشناسی ارشد جامعه شناسی و سطح ۳ تفسیر و علوم قران

فرشاد رستمی

کارشناسی ارشد امار ریاضی از دانشگاه رازی کرمانشاه

مریم مرادی

کارشناس ارشد کامپیوتر از دانشگاه ازاد سنندج

چکیده

حجاب و عفاف یک دستور دینی است و از جمله مسایل و موضوعاتی که در تمام ادیان آسمانی و حتی در مکاتب غیر دینی از آن سخن به میان آمده است پوشش بر مبنای طبیعت نخستین انسان ها استوار است . امروزه، مشاهده ی بی حجابی و بد حجابی در میان جوانان و نوجوانان جامعه زنگ خطری است برای دست بکار شدن صاحب نظران و مصلحت اندیشان؛ تا عزم جزم کرده و تمام تدابیر خویش را در جهت مبارزه با این پدیده ی شوم که غرب تمام توان خود را برای رواج بی بندوباری کرده است بکار گیرند پس, از آن جا که بد حجابی معضلی بزرگ در جامعه کنونی ما است تلاش شده که در این تحقیق به عوامل اجتماعی گرایش به بد حجابی اشاره ای کوتاه شود تا جوانان غربزده با آفات و نا بهنجاری های آن آشنا شوند و از فلسفه پوشش اطلاع یابند و در افکار و رویه خویش، در زمینه پوشش تجدید نظر بنمایند. روش تحقیق بکار گرفته شده روش پیمایشی و ابزار گرد آوری اطلاعات پرسشنامه می باشد که جامعه آماری آن زنان ۳۰-۱۵ سال شهرستان ایوان که بالغ بر ۶۶۸۰ نفر می باشد جهت انجام نمونه گیری تعداد۸۷۰ نفر از زنان و دانش اموزان دختر به روش طبقه ای تصادفی به عنوان نمونه انتخاب شدند. نتایج حاصل از این پژوهش نشان می دهدکه علت اصلی بی توجهی به پوشش مناسب در بین دختران جوان بترتیب:وجود روحیه ی خودنمایی در بین آنان،ضعف شناخت آنان نسبت به موضوع حجاب،آشنا نبودن اولیاء با شیوه ی برخورد با جوانان و نوجوانان و کم توجهی وسایل ارتباط جمعی به حدود حجاب می باشدسه فرضیه در این پژوهش استفاده شده که هر سه مورد فرضیه به اثبات رسیده اندکه دختران جوان و دانش آموزان ما شناخت عمیق نسبت به حجاب اسلامی ندارند و برنامه های فرهنگی رسانه های گروهی و رفتاراولیاء ،مربیان،اقوام ودوستان درگرایش دختران ۱۵-۳۰ سال به بی حجابی موثرمی باشد

کلیدواژه ها

کلید واژگان : حجاب – عفاف – بدحجاب – ادیان

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.