بررسی آزمایشگاهی مشخصات مکانیکی بتن سبک ساخته شده با لیکا و الیاف پلی آمید

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دومین کنفرانس معماری، عمران، کشاورزی، معدن و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: ACAEACONF02_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 239
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی رمضانی زاده دربند

دانشجوی کارشناسی ارشد سازه، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه خیام، مشهد، ایران

چکیده

در دهه های گذشته بتن های سبک به عنوان یک راهبرد برای کاهش بار مرده سازه مورد توجه قرار گرفته است و سبب کاهش ابعاد مقاطع بتنی و آهن آلات مصرفی از جمله میلگرد و تیرآهن و ... گردیده است. کاهش وزن ساختمان با صرفه جویی در هزینه ساخت، زمان ساخت، نیروی انسانی و کم شدن خسارات ناشی از بلایای طبیعی مانند زلزله نقش بسیار مهمی در فرایند ساخت و ساز ایفا می کند. همچنین کاهش وزن ساختمان حوادث ناشی از وزن زیاد مصالح به کار رفته در سازه را به حداقل می رساند. در سازه های ساخته شده وزن خود بتن قسمت زیادی از بار مرده ی وارد بر سازه را تشکیل می دهد. بنابراین مزایای قابل توجهی در کاهش بار مرده سازه وجود دارد. از طرفی کم بودن مقاومت فشاری و خمشی بتن سبک چالش پیش روی مهندسین بوده است. برای جبران این ضعف، استفاده از الیاف پلی آمید با توجه به خواص مطلوب و اقتصادی بودن آن پیشنهاد می شود. در این مقاله تاثیر الیاف پلی آمید با شکل ظاهری نقش برجسته در درصدهای حجمی مختلف بر روی مقاومت خمشی بتن و مقاومت فشاری نمونه ها نسبت به نمونه های شاهد سنجیده شده است. لذا خواص مقاومتی بتن سبک سازه ای ساخته شده با سبکدانه لیکا با افزودن ۰، ۱۵، ۳۰، ۴۵ و ۶۰ درصد حجمی الیاف پلی آمید به نمونه های ساخته شده مورد بررسی قرار گرفت. نتایج بیانگر این بود افزایش الیاف پلی امید به ۳۰ درصد حجمی مقاومت فشاری را افزایش می دهد. همچنین در آزمایش مقاومت خمشی بتن سبک، با افزایش الیاف به ۴۵ درصد حجمی میزان مقاومت خمشی روند صعودی را دارد و با افزایش الیاف پلی امید از ۴۵ درصد حجمی مقدار مقاومت خمشی و فشاری بتن سبک کاهش می یابد.

کلیدواژه ها

مقاومت فشاری، بتن الیافی، مقاومت خمشی، پلی آمید، بتن سبک.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.