ارائه یک طرح امنیتی مبتنی بر اعتماد برای مقابله با حملات حفره خاکستری در اینترنت اشیاء با استفاده از کشف همسایگی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دومین کنفرانس برق، مکانیک ،هوافضا، کامپیوتر و علوم مهندسی
  • کد COI اختصاصی: EMAECONF02_043
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 137
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهسا ترخانی

کارشناسی ارشد مهندسی فناوری اطلاعات- تجارت الکترونیکی، دانشگاه اترک قوچان

مجتبی فتحی

مدرس گروه کامپیوتر دانشگاه فنی و حرفه ای- دانشکده فنی شهید منتظری مشهد

چکیده

اینترنت اشیاء از طریق اتصال ماشین ها، دستگاه ها و سرویس های نرم افزاری یک سیستم را تشکیل می دهد. اینترنت اشیاء می تواند کیفیت زندگی انسان را افزایش دهد و نقش مهمی در زندگی مدرن امروزی از طریق کارایی انرژی ایفا کند. این امر مستلزم طراحی اینترنت اشیاء قابل اعتماد و امن است و باید بر چالش ها غلبه کرد تا سیستم ها و شبکه آسیب نبیند. برخی از حملات مانند حمله حفره خاکستری نفوذ غیرقانونی به سیستم دارند. هنگامی که یک حمله بر روی اینترنت اشیاء تاثیر می گذارد، حذف تهدید و بازگرداندن سیستم به اینترنت کاری دشوار است. در این تحقیق یک الگوریتم مسیریابی چند مسیره امن مبتنی بر جستجوی محلی و رتبه اعتماد در اینترنت اشیاء ارائه می شود که با حملات حفره خاکستری مقابله می کند. در ادامه برای مقایسه روش پیشنهادی از یک روش شناخته شده به نام روش MTISS-IoT استفاده شده است. برای انجام شبیه سازی از سه سناریو با ۸، ۱۶ و ۲۴ درصد گره مخرب با زمان و فضای شبیه سازی متفاوت در نظر گرفته شده است. سپس هر دو روش براساس معیارهای مختلف مثبت کاذب، نرخ منفی کاذب و نرخ تشخیص مقایسه شدند. نتایج نشان می دهد که روش پیشنهادی عملکرد بهتری نسبت به روش MTISS-IoT دارد.

کلیدواژه ها

حملات حفره خاکستری، اینترنت اشیاء، اعتماد، کشف همسایگی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.