مروری بر روش های بهبود انتقال حرارت و کارایی مبدل های حرارتی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دومین کنفرانس برق، مکانیک ،هوافضا، کامپیوتر و علوم مهندسی
  • کد COI اختصاصی: EMAECONF02_029
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 396
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیر عابدی

دانشجوی کارشناسی ارشد، مجتمع دانشگاهی هوافضا، دانشگاه صنعتی مالک اشتر، تهران

محمداحسان مصلحی

دانشجوی کارشناسی ارشد، مجتمع دانشگاهی هوافضا، دانشگاه صنعتی مالک اشتر، تهران

جاماسب پیرکندی

دانشیار، مجتمع دانشگاهی هوافضا، دانشگاه صنعتی مالک اشتر، تهران

عرفان عبادتی

دانشجوی کارشناسی ارشد، مجتمع دانشگاهی هوافضا، دانشگاه صنعتی مالک اشتر، تهران

چکیده

در مبدل های حرارتی، بازیافت انرژی می تواند منجر به صرفه جویی در مصرف انرژی و کاهش هزینه های اقتصادی شود. با افزایش انتقال حرارت در مبدل های حرارتی، می توان از مساحت و حجم کمتری استفاده کرد و در نتیجه، اندازه و وزن مبدل های حرارتی را کاهش داد. علاوه بر این، با افزایش کارایی مبدل های حرارتی، می توان از مصرف سوخت کمتری برای تولید گرما و برق استفاده کرد و در نتیجه، هزینه های اقتصادی و محیط زیستی را کاهش داد. همچنین، افزایش کارایی مبدل های حرارتی می تواند بهبود کیفیت و عمر مفید آن ها را نیز به همراه داشته باشد. افزایش انتقال حرارت و کارایی مبدل های حرارتی، نه تنها می تواند به صرفه جویی در مصرف انرژی و کاهش هزینه های اقتصادی منجر شود، بلکه می تواند به حفاظت از محیط زیست نیز کمک کند. دلایل اقتصادی (صرفه جویی در مواد و انرژی) منجر به تلاش برای تبادل حرارتی کارآمدتر می شود. تکنیک های افزایش انتقال حرارت به طور گسترده در بسیاری از کاربردها در فرآیند گرمایش برای کاهش وزن و اندازه یا افزایش عملکرد مبدل های حرارتی استفاده می شود. این تکنیک ها به عنوان تکنیک های فعال و غیرفعال طبقه بندی می شوند. تکنیک فعال نیاز به نیروی خارجی دارد در حالی که تکنیک غیرفعال نیازی به نیروی خارجی ندارد. در این مقاله به بررسی روش های افزایش انتقال حرارت و بهبود کارایی مبدل های حرارتی اعم از روش های فعال و غیرفعال پرداخته شده است و برای هر روش خلاصه ای از مطالعات پیشین محقق های این زمینه آورده شده است و در انتها مزایا و معایب این روش ها بررسی شده اند.

کلیدواژه ها

مبدل حرارتی، بهبود انتقال حرارت، روش فعال، روش غیرفعال

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.