تبیین مبانی تربیت تربیت دینی و اجتماعی اساطیر شاهنامه

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دومین کنفرانس روانشناسی، علوم تربیتی، علوم اجتماعی و علوم انسانی
  • کد COI اختصاصی: PESHCONF02_035
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 84
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهره افتخار افضلی

کارشناس ارشد فلسفه تعلیم و تربیت دانشگاه شهید باهنر کرمان

چکیده

ایران از نظر فرهنگ تعلیم و تربیت یکی از کهن ترین تمدن ها و بی گمان یکی از سرچشمه های فرهنگ و تمدن بشری است. ایران و ایرانی از دیرباز مورد توجه دیگر ملت ها بوده اند. در این میان هویت ملی همگام با هویت دینی عنصر شاخص فرهنگ ایران از دوران باستان بوده است. شاهنامه فردوسی، اثر گران سنگ استاد طوس، سند ملیت ما ایرانیان است. با وجود این که پژوهش های بسیاری درمورد این اثر بزرگ انجام شده است و پژوهشگران ایرانی و خارجی آن را از زوایا و جنبه های مختلف نقد و بررسی کرده اند، اما سالیان دراز پویندگان و جویندگان در این دریای پهناور، شناور خواند بود و باز در ناسفته از آن بیرون خواهند کشید. یکی از مباحث قابل توجه در شاهنامه بعد تربیتی اساطیر و پهلوانانی است که اسوه ی اخلاق هستند. که این بعد در جامعه ما بسیار حیاتی و کاربردی می باشد.هدف نگارنده ی این پژوهش این است که مبانی تربیت اجتماعی ای که در اساطیر شاهنامه موجود می باشد، استخراج کرده و از آن به عنوان کلید گم شده در تربیت کودکان استفاده نمود.

کلیدواژه ها

تعلیم و تربیت، تربیت اخلاقی، تربیت اجتماعی، اسطوره، شاهنامه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.