بررسی اثر بازشوهای بزرگ در رفتار دال بتنی پیش تنیده پس کشیده و سقف عرشه فولادی با رویکرد مقایسه فنی و اقتصادی (مطالعه موردی: پروژه سیتادیوم رشت)

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: دوازدهمین کنفرانس بین المللی توسعه پایدار و عمران شهری
  • کد COI اختصاصی: NCSDUS12_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 141
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدعلی سیدموسوی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی عمران- سازه، دانشگاه شهاب دانش

محمدسجاد زارعیان

استادیار گروه مهندسی عمران، دانشگاه شهاب دانش

چکیده

امروزه طراحی سازه هایی با معماری مدرن مستلزم استفاده از سیستم های سازه ای متفاوت است. با توجه به نیازمندی های مختلف ساخت و سازهای امروزی، در برخی موارد ایجاد بازشوهایی در سقف ها امری اجتناب ناپذیر است. این موضوع به خصوص در پروژه های تجاری حائز اهمیت است. در مهندسی ساختمان، فراهم آوردن مقاومت لازم برای یک سازه در برابر انواع بارهایی که در طول عمر مفید سازه به آن وارد می شود همراه با رعایت اقتصاد طرح و مهیا کردن فضای لازم جهت بهره برداری بهینه از سازه، بسیار مهم به شمار می رود. در این پژوهش بخشی از سازه پروژه سیتادیوم رشت به ابعاد ۲۴ در ۸۵ متر که دارای دو بازشو بزرگ به مساحت ۲۹۳ و ۲۶۰ مترمربع است، توسط سیستم دال بتنی پیش تنیده پس کشیده در نرم افزار ADAPT طراحی شده است و با توجه به اجرای طراحی مذکور با مقیاس واقعی در محل پروژه، با اعمال بارگذاری روی بخشی از سازه، نتایج حاصل از نرم افزار مورد بررسی و اعتبارسنجی قرار گرفته است. پس از آن به بررسی فنی و اقتصادی این سیستم با سیستم سقف عرشه فولادی که در طراحی اولیه قرار داشته است پرداخته شده و مزایا و معایب هر یک از سیستم های مذکور نیز بررسی گردیده است. در نهایت طبق نتایج به دست آمده در این پژوهش و با توجه به شرایط ذکر شده، استفاده از سیستم دال بتنی پیشتنیده پسکشیده با ابعاد این پژوهش، میتواند گزینه مناسبی جهت جایگزینی با سیستم عرشه فولادی در نظر گرفته شود.

کلیدواژه ها

دال بتنی پیش تنیده پس کشیده، سقف عرشه فولادی، بازشو بزرگ سقف، مقایسه فنی و اقتصادی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.