ارتباط سبک زندگی و سلامت عمومی در سالمندان شهرستان نیشابور

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: نشریه پرستاری ایران، دوره: 31، شماره: 111
  • کد COI اختصاصی: JR_IJNIU-31-111_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 108
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا عطائی

Student of BS in Nursing, Students Research Committee, Neyshabur University of Medical Sciences, Neyshabur, Iran.

اکرم اله وردی

Student of BS in Nursing, Students Research Committee, Neyshabur University of Medical Sciences, Neyshabur, Iran

عاطفه دهنوعلیان

MS, Department of Nursing, ۲۲ Bahman Hospital, Neyshabur University of Medical Sciences, Neyshabur, Iran. ( Corresponding Author) Tel: ۰۵۱۴۳۳۰۴ Email: Adehnoalian@gmail.com

آرزو اروجی

PhD candidate of biostatistics, Student Research Committee, Department of Epidemiology and Biostatistics, Faculty of Health sciences, Mashhad University of Medical Sciences, Mashhad, Iran

چکیده

زمینه و هدف: امروزه متخصصان سلامت، سبک زندگی را یکی از مهم ترین عوامل موثر بر سلامتی می دانند که می توان با شناخت و مدیریت آن با بسیاری از عوامل خطرساز مرگ و میر مقابله کرد. این پژوهش با هدف تعیین ارتباط بین سبک زندگی و سلامت عمومی سالمندان در شهرستان نیشابور انجام گردید. روش بررسی: این مطالعه مشاهده ای از نوع تحلیلی بود که در آن ۱۵۰ سالمند شهرستان نیشابور در سال ۱۳۹۵ شرکت کردند. روش نمونه گیری تصادفی- خوشه ای چندمرحله ای بود. ابزار جمع آوری اطلاعات پرسشنامه ای مشتمل بر سه بخش اطلاعات جمعیت شناختی، سبک زندگی و سلامت عمومی ۲۸ سوالی (۲۸-GHQ) بود. داده های جمع آوری شده با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه ۲۰ تجزیه و تحلیل شد. یافته ها: یافته های پژوهش نشان داد که ۷/۸۴ درصد ازسالمندان دارای سبک زندگی متوسط و ۵۸ درصداز نظر سلامت عمومی در سطح سالم بودند. براساس یافته ها نمره کل سبک زندگی با نمره کل سلامت عمومی رابطه مستقیم معنی داری داشت (۰۵/۰ (P< . همچنین نتایج حاکی از آن است که سن وتحصیلات با نمره کل سبک زندگی سالمندان رابطه معنی داری داشتند (۰۵/۰P< ). نتیجه گیری کلی: یافته ها نشان می دهد که بین سبک زندگی و سلامت عمومی ارتباط معنی داری وجود دارد بنابراین شناسایی عوامل تاثیرگذار در سلامت عمومی افراد سالمند می تواند به سالمندان در درک پیامدهای بالقوه ناشی از عملکرد خود و نیز تشویق آنها به تغییر در سبک زندگی موثر باشد.زمینه و هدف: امروزه متخصصان سلامت، سبک زندگی را یکی از مهم ترین عوامل موثر بر سلامتی می دانند که می توان با شناخت و مدیریت آن با بسیاری از عوامل خطرساز مرگ و میر مقابله کرد. این پژوهش با هدف تعیین ارتباط بین سبک زندگی و سلامت عمومی سالمندان در شهرستان نیشابور انجام گردید. روش بررسی: این مطالعه مشاهده ای از نوع تحلیلی بود که در آن ۱۵۰ سالمند شهرستان نیشابور در سال ۱۳۹۵ شرکت کردند. روش نمونه گیری تصادفی- خوشه ای چندمرحله ای بود. ابزار جمع آوری اطلاعات پرسشنامه ای مشتمل بر سه بخش اطلاعات جمعیت شناختی، سبک زندگی و سلامت عمومی ۲۸ سوالی (۲۸-GHQ) بود. داده های جمع آوری شده با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه ۲۰ تجزیه و تحلیل شد. یافته ها: یافته های پژوهش نشان داد که ۷/۸۴ درصد ازسالمندان دارای سبک زندگی متوسط و ۵۸ درصداز نظر سلامت عمومی در سطح سالم بودند. براساس یافته ها نمره کل سبک زندگی با نمره کل سلامت عمومی رابطه مستقیم معنی داری داشت (۰۵/۰ (P< . همچنین نتایج حاکی از آن است که سن وتحصیلات با نمره کل سبک زندگی سالمندان رابطه معنی داری داشتند (۰۵/۰P< ). نتیجه گیری کلی: یافته ها نشان می دهد که بین سبک زندگی و سلامت عمومی ارتباط معنی داری وجود دارد بنابراین شناسایی عوامل تاثیرگذار در سلامت عمومی افراد سالمند می تواند به سالمندان در درک پیامدهای بالقوه ناشی از عملکرد خود و نیز تشویق آنها به تغییر در سبک زندگی موثر باشد.

کلیدواژه ها

Lifestyle, General Health, Elderly, سبک زندگی, سلامت عمومی, سالمندان

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.