دانشجویان پرستاری و نحوه انتقال خبر ناگوار به بیماران

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: نشریه پرستاری ایران، دوره: 31، شماره: 114
  • کد COI اختصاصی: JR_IJNIU-31-114_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 166
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سحر غلامی باروقی

Lecturer, School of Nursing and Midwifery, Bushehr University of Medical Sciences, Bushehr, Iran. ( Corresponding author) Tel: ۰۹۱۴۸۱۲۷۹۸۴ Email: sahargholami_b۶۷@yahoo.com

مریم روانی پور

Associate Professor, School of Nursing and Midwifery, Bushehr University of Medical Sciences, Bushehr, Iran.

فائزه جهانپور

Associate Professor, School of Nursing and Midwifery, Bushehr University of Medical Sciences, Bushehr, Iran.

فرشته بایندری

Bc Student in Nursing, School of Nursing and Midwifery, Bushehr University of Medical Sciences, Bushehr, Iran.

چکیده

زمینه و هدف: مهارت های ارتباطی سنگ بنای قابلیت های بالینی برای ارائه دهندگان خدمات مراقبی هستند. یکی از ابعاد ارتباط در بالین فرآیند انتقال خبر ناگوار است که از جزئیات روانشناختی ظریفی برخوردار بوده و همواره یک فرآیند چالش برانگیز برای تیم درمان است. این پژوهش با هدف سنجش میزان آگاهی دانشجویان پرستاری از نحوه انتقال خبر ناگوار به بیماران و همراهان آن ها در بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی بوشهر انجام شد. روش بررسی: این پژوهش توصیفی- تحلیلی که به صورت مقطعی در سال ۱۳۹۶ انجام شده است، آگاهی دانشجویان پرستاری دانشگاه علوم پزشکی بوشهر را از نحوه انتقال خبر ناگوار به بیماران و همراهان آنها می سنجد. داده ها از طریق پرسشنامه محقق ساخته جمع آوری و در نرم افزار.SPSS نسخه ۱۸ با استفاده از آمار توصیفی و تحلیلی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته ها: آنالیز داده ها نشان داد که دانشجویان پرستاری از سطح آگاهی متوسط به بالایی برخوردار بودند. تفاوت آماری معنی داری نیز در میزان آگاهی بر حسب گذراندن واحد درسی اخلاق پرستاری و ارتباط حرفه ای (۰۱۱/۰P=) و سال تحصیل (۰۳۷/۰P=) دیده شد. به این صورت که دانشجویانی که این واحد را گذرانده و در سال پایین تر تحصیلی قرار داشتند نمره بالاتری کسب کرده بودند. با این وجود، در میزان آگاهی بر حسب جنسیت (۵۵۰/۰P=) و علاقه به رشته (۵۴۶/۰P=) تفاوت معنی داری مشاهده نشد. نتیجه گیری کلی: داشتن آگاهی در زمینه اخلاق حرفه ای و توانایی ارتباط موثر برای کادر درمان یک برتری محسوب می شود. با توجه به نتایج به دست آمده می توان امیدوار بود با ارائه دروس مرتبط با اخلاق و ارتباط در آموزش پرستاری و همچنین تدوین برنامه های آموزشی بیشتر در زمینه مهارتهای اجتماعی و ارتباطی توسط برنامه ریزان و مسئولان آموزش علوم پزشکی بتوان به نتایج مطلوب تری در این زمینه دست یافت.

کلیدواژه ها

Bad News, Health Communication, Professional Ethics, Nursing Knowledge, Patient, خبر ناگوار, ارتباطات بهداشتی, اخلاق حرفه ای, پرستاری, آگاهی, بیمار

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.