تاثیر تمرین دایره ای با شدت بالا بر سطوح سرمی چربی ها و قند خون زنان سالمند

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: نشریه پرستاری ایران، دوره: 31، شماره: 115
  • کد COI اختصاصی: JR_IJNIU-31-115_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 100
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

معصومه سپهری راد

MS Student, Department of Sports Sciences, Faculty of Literature and Humanities, Lorestan University, Khorramabad, Iran.

وحید ولی پور ده نو

Assistant Professor, Department of Sports Sciences, Faculty of Literature and Humanities, Lorestan University, Khorramabad, Iran. ( Corresponding author) Tel: ۰۹۱۶۶۶۹۱۸۷۴ Email: valipour.v@lu.ac.ir

محمد فتحی

Assistant Professor, Department of Sports Sciences, Faculty of Literature and Humanities, Lorestan University, Khorramabad, Iran.

چکیده

زمینه و هدف: تمرین دایره ای با شدت بالا (High Intensity Circuit Training/ HICT) رویکردی برای ترکیب تمرین هوازی و مقاومتی در یک جلسه تمرینی است که نسبت به پروتکل های تمرینی سنتی نیازمند صرف زمان کمتری است. هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر تمرینات دایره ای شدید بر روی سطوح سرمی چربی و قند خون در زنان سالمند دارای سندرم متابولیک در شهر خرم آباد بود. روش بررسی: در این مطالعه نیمه تجربی که در سال ۱۳۹۶ انجام شد، تعداد ۱۸ زن سالمند دارای سندرم متابولیک به طور داوطلبانه شرکت کردند. آزمودنی ها ضمن انجام امور روزمره خود در یک پروتکل هشت هفته ای تمرین دایره ای با شدت بالا شرکت کردند که سه جلسه در هفته اجرا می شد. ۲۴ ساعت قبل از اجرای پروتکل تمرینی و ۴۸ ساعت پس از اتمام پروتکل تمرینی، توسط کارشناس آزمایشگاه از آزمودنی ها نمونه خونی در حالت ناشتا در ساعت ۸-۷:۳۰ گرفته شد. سطوح سرمی کلسترول، تری گلیسرید، گلوکز، HDL و LDL و وزن بدن اندازه گیری شدند. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمون t زوجی از طریق نرم افزار SPSS نسخه ۱۸ انجام شد و سطح معنی داری ۰۵/۰> P در نظر گرفته شد.   یافته ها: نتایج آنالیز آماری کاهش معنی داری در سطوح سرمی گلوکز (۰۱۸/۰ =P)، کلسترول (۰۳۳/۰ =P)، وزن بدن (۰۰۱/۰ =P)، HDL (۰۵/۰ =P)، تری گلیسرید (۰۱۵/۰ =P) و LDL (۰۴۳/۰ =P) نشان داد. نتیجه گیری کلی: با توجه به نتایج پژوهش به نظر می رسد تمرینات دایره ای با شدت بالا با استفاده از وزن بدن با توجه به سهولت و اثرات مفیدی که بر روی سطوح سرمی چربی ها، گلوکز و وزن بدن زنان سالمند دارای سندرم متابولیک دارند، می توانند به عنوان یک عامل موثر در بهبود سلامتی مد نظر قرار گیرند.

کلیدواژه ها

Elderly Women, Metabolic Syndrome, Glucose, Cholesterol, Triglyceride, زنان سالمند, سندرم متابولیک, گلوکز, کلسترول, تری گلیسرید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.