نقش سفر در سلامت معنوی انسان

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: مجله سلامت معنوی، دوره: 1، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_SPIRIT-1-3_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 255
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد حسین ایمانی خوشخو

Faculty of Tourism Sciences, University of Science and Culture, Tehran, Iran

مهدیه شهرابی فراهانی

R & D Department of the National Soft Technology and Cultural Industries Park, Tehran, Iran

چکیده

زمینه و هدف: سلامت معنوی به عنوان یکی از مهمترین ابعاد سلامتی انسان، به ماهیت و حقیقت وجودی، حس پذیرش، احساسات مثبت، اخلاقیات، ایمان توحیدی، تقوا، دعا، عبادت، باور به معاد و وارستگی، ارتباط متقابل با پروردگار، دیگران و خویشتن تاکید می­ نماید. از سوی دیگر انسان همواره در مسیر کشف و معناجویی و جستجو گام برمی ­دارد. در این میان سفر به عنوان یکی از مصادیق اصلی معنویت، که در آیات و روایات اسلامی هم بسیار بدان تاکید شده است، بستر حرکت و جابه جایی را برای انسان فراهم می­ کند، که بشر امروز به جهت فرار از زندگی روزمره از آن بهره می­ جوید. لذا این مسئله مطرح می­ شود که با توجه به اهمیت سفر در دین اسلام از یک سو و ضرورت تحقق سلامت معنوی از سوی دیگر، سفر چه نقش و جایگاهی در سلامت معنوی انسان دارد. روش ها: در این تحقیق نقش سفر در سلامت معنوی انسان، به شیوه کیفی، روش توصیفی-تحلیلی، با استفاده از منابع کتابخانه­ ای و مصاحبه با خبرگان انجام گرفته است. یافته ها: نتایج بررسی­ ها حاکی از این مطلب است که علی ­رغم مطالعات محدودی که در این حوزه به چشم می­ خورد، سفر نقش مهمی در تامین سلامت معنوی انسان ایجاد می ­نماید. سفر در معنای ماهوی خویش مطابق با تاکیدات دین مبین اسلام، عامل مهمی در تحقق مهمترین بعد سلامتی انسانی، یعنی سلامت معنوی است که با تحلیل مولفه ­های آن قابل بررسی است. نتیجه گیری: سفر با تاکید بر محور حرکت و ارتباطات، عامل مهمی در تعامل انسان با خویشتن، محیط و دیگر انسان­ ها به شمار می ­رود، که در نتیجه ارتباط طولی با خالق هستی و در مسیر تعالی محقق می ­گردد.

کلیدواژه ها

Travel, Spirituality, Spiritual Health, Human., سفر, معنویت, سلامت معنوی, انسان.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.