فلسفه هنر و زیبایی شناسی از دیدگاه افلاطون و ارسطو

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: نخستین همایش ملی فرهنگ و هنر اسلامی
  • کد COI اختصاصی: CLCA01_046
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 513
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محسن محمودی

استادیار فلسفه دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس

چکیده

در این مقاله واژه هنر و معادل های نزدیک آن در زبان های یونانی، سانسکریت، اوستایی، عربی، انگلیسی ذکر شده و معانی مختلف آن از دیدگاه افلاطون و ارسوط بیان گردیده است. افلاطون و ارسطو زیبایی و هنر را در چند معنا به کار برده اند که معادل های مشترک این دو فیلسوف عبارتند از امر نیک، فن، محاکات (تقلید)، نظم، صورت و اندازه. تفاوت اصلی افلاطون و ارسطو در تعریف و هنر به این است که ارسطو منتقد جدایی و ثنویت صور، آنگونه که افلاطون بیان می کند، می باشد. ارسطو هر امر جسمانی را دارای ماده و صورت بهم پیوسته می داند. در این مقاله همچنین فهوم اوستایی اشه و قرابتهای آن با مفهوم زیبایی بیان شده است و همچنین به تاثی افلاطون از ثنوبیت زرتشتی اشاره شده است. روش این مقاله توصیفی و کتابخانه ای می باشد.

کلیدواژه ها

افلاطون، زرتشت، ارسطو، فلسفه هنر، زیبایی، نیک، فن، محاکات، صورت، فرم، اندازه، نظم، تناسب و هماهنگی، سودمندی، اشه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.