بررسی مصالح و شکل بامها درمعماری اقلیم بیابانی و ارائه راهکار برای طراحی معماری بام دراین مناطق

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: همایش ملی بوم های بیابانی، گردشگری و هنرهای محیطی
  • کد COI اختصاصی: IAUNAAU01_145
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2391
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نرگس خاتون کچچیان

کارشناس ارشد معماری

چکیده

پراهمیت ترین قسمت از پوشش ساختمان درزمینه حفاظت حرارتی بام آن می باشد چرا که بام ساختمان مستقیما تحت تابش نور و گرمای خورشید قرار دارد و حفاظت بام از دریافت این تابش نسبت به بخش های دیگر ساختمان دشوارتر است با توجه به اینکه دو عامل مهم فرم سقف و مصالح به کاررفته درآن دارای اهمیت فراوانی برای طراحی اقلیمی درمناطق بیابانی می باشد لذا دراین مقاله سعی بران شده است تا عملکرد فرم بامها و خصوصیات مصالح بکاررفته درآنها برای طراحی اقلیمی و معماری سنتی مناطق بیابانی بررسی شود موارد بررسی شده درمورد فرم بام ها بامهای مسطح و گنبدی شکل می باشد عمده مصالح بکاررفته درمعماری سنتی این مناطق خشت و اجر است لذا به بررسی خصوصیاتی از قبیل خواص حرارتی خواص بازتابی و رسانش گرمایی درمصالح پرداخته شده است نتیجه گیری به صورت ارایه راهکار کاربردی دررابطه با طراحی بام ها با توجه به فرم و مصالح آنها برای طراحی بهینه دراین مناطق بیان می گردد.

کلیدواژه ها

اقلیم بیابانی، شکل بام، مصالح ساختمانی، خصوصیات حرارتی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.