تاثیر شرایط نگهداری بر حفظ ویژگی های کیفی و کاهش ضایعات آریل های انارآماده مصرف

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: نهمین همایش ملی امنیت غذایی ایده ها و پژوهش ها در مهندسی بازیافت و کاهش ضایعات کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: SOLAO09_035
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 207
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

متینه مرادیان

دانشجوی کارشناس ارشد مهندسی و علوم باغبانی، دانشگاه فردوسی مشهد

عطیه اورعی

فوق دکتری علوم باغبانی، دانشگاه فردوسی مشهد

یحیی سلاح ورزی

استادیار گروه مهندسی و علوم باغبانی، دانشگاه فردوسی مشهد

چکیده

میوه انار Punica granatum L به دلیل ماهیت مغذی خود و داشتن طیف گسترده ای از خواص مفید برای سلامتی، به ویژه خواص آنتی اکسیدانی، ضد التهابی، ضد سرطانی، ضد میکروبی، عصبی و محافظت کننده قلبی کاملا شناخته شده است بیشتر این خواص بیولوژیکی به متابولیت های اولیه و ثانویه انار در ترکیبات فنلی خاص مانند آنتوسیانین ها فلاوانول ها، الاژین- و گالوتانین ها، پروآنتوسیانیدین ها و لیگنان ها نسبت داده می شود. این ترکیبات فنلی در تمام قسمتهایمیوه از جمله پوست میوه (الاگیتانین ها، اسیدهای فنولیک، فلاونوئیده)، آریل ها (فلاونوئیدها، تاننهای قابل هیدرولیز ومتراکم، و اسیدهای فنولیک)، دانه ها(اسیدهای فنولیک، فلاونوئیدها، تانن های قابل هیدرولیز) و دیواره های غشایی (بیشترالاژیتانین ها) یافت می شوند. یافته های علمی شواهدی را ارائه کرده اند که نشان می دهد نوع فن آوری ها و تیمارهای مورداستفاده در طی حمل و نگهداری پس از برداشت، تاثیر قابل توجهی بر محتوای کل ترکیبات فنلی، بیوسنتز آنها، متابولیسم،فعالیت های بیولوژیکی و واکنش های آنزیمی دارند. بنابراین، مطالعات کنونی نیز بر یافتن و توسعه فناوری ها یا ترکیبی ازآنها متمرکز شده است. این فناوری ها امکان کاهش چشم گیر ضایعات و حفظ کیفیت میوه تازه یعنی رنگ، طعم، بافت وترکیبات مغذی آن از جمله ویتامین ها، قندها، اسیدهای آمینه، آنتی اکسیدان ها و سایر ترکیبات ارتقاء دهنده سلامتی را ایجادمی کند، در عین حال از کاهش وزن، پوسیدگی قارچی و اختلالات فیزیولوژیکی رایج مانند سوختگی پوسته، حفره شدن وآسیب های ناشی از سرمازدگی در طی نگهداری در انبار سرد جلوگیری می کند

کلیدواژه ها

آریل های انار، بسته بندی با اتمسفر اصلاح شده، پوشش های خوراکی، خواص ضد میکروبی، ماندگاری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.