بررسی فایبر آرت ( هنر دوخت و دوز/ هنر الیاف) هنر احیا شده در عصر پسا مدرن

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: دومین همایش ملی حکمت اسلامی و هنر
  • کد COI اختصاصی: CIWA02_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 398
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا داوری عراقی زاده

گروه تاریخ تطبیقی تحلیلی هنرهای اسلامی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد بین الملل کیش

چکیده

پست مدرنیسم با کوششی چشمگیر نگرشها را نسبت به هنرزنان تغییر داد که مهمترین آنها فایبرآرت است و قدمت دیرین آن منجر به بروز گونهای جدید در شیوه بیان هنرمند گردید. فایبرآرت، هنر-دوخت و دوز یا هنرالیاف نوع و شیوه اجرای اثر هنری میباشد که با استفاه از انواع الیاف، پارچه، نخ، تکنیکهای دوخت ودوز، رنگرزی صورت گرفته است. پس از جنگجهانی دوم با پیدایش جنبشهای نوظهور، به عنوان اثرهنری در شاخه هنرجدید مورد توجه قرارگرفت. فایبرآرت رویکردی است که در بروز هنرزنانه ریشه دارد، دارای تفکری زیباشناسانه میباشد. بروز این هنرزنانه در عرصه هنرجدید همراه با ظهور پست مدرنیسم میباشد. پیشرفت پستمدرن، منجر به تجلی هنرزنان در نزد عموم گردید. بابررسی تاریخچه کوتاه پیدایش و دیدگاههای مطرح شده، به بروز هنرجدید اشاره میگردد و چیستی فایبرآرت در نگاهی کلی، همچنین ارتباط آن با هنر جدید پرداخته میشود. روش تحقیق، بنیادی و به صورت توصیفی تحلیلی است و گردآوری اطلاعات از نوع کتابخانه ای و ترجمان مقالات می باشد. فرضیات بدین شرح است: فایبرآرت چیست؟چه جنبشهایی در شکل گیری آن تاثیر داشته اند؟ فایبرآرت با هنر پیشینیان چه اشتراکاتی دارد؟ نتایج تحقیق بیان دارد فایبرآرت از لحاظ مشترک بودن در تاریخ پیدایش بشریت چیزی نیست که محصول عصر مدرنیته و پستمدرن باشد بلکه از توسط بشر اولیه مورد اجرا و استفاده بوده و پس از مطرح گردیدن جنبشها و نظریه پردازیها در هنرجدید به عنوان شیوه ی اجرا که بیان دیدگاه هنرمند است مورد بازبینی و استفاده قرار گرفت. از بین رفتن مرزهای هنر در دهه۶۰ به هنرجدید نزدیک شده و بسیاری از هنرمندان برای بیان خودبه شیوه های هنر جدیدروی آوردند.

کلیدواژه ها

فایبر آرت، هنردوخت و دوز، هنر پارچه، پوشش، هنر زنان، هنر جدید

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.