پتانسیل ها و ارزشهای اکوتوریسمی و گردشگری تالاب گاوخونی

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: همایش ملی بوم های بیابانی، گردشگری و هنرهای محیطی
  • کد COI اختصاصی: IAUNAAU01_107
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1485
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعید ملکی

استادیار دانشگاه شهیدچمران اهواز

داوود حاتمی

دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری

چکیده

اولین تعریف جامع کوتاه و معتبر درباب اکوتوریسم توسط انجمن بین المللی اکوتوریسم درسال 1990 ارایه شد اکوتوریسم سفرمسئولان به مناطق طبیعی به منظور حفظ محیط زیست و بهبود اوضاع اقتصادی جوامع محلی است تالاب گاوخونی یکی از ارزشمندتری اکوسیستم های تالابی کشور است که وسعت آن درفصل پرابی به 470 کیلومتر مربع می رسد و در25 کیلومتری شهر ورزنه قرار دارد ارتفاع آن از سطح دریا 1470 متر می باشد نقش منحصربفرد این تالاب درجلوگیری از گسترش کویر پذیرش هزاران پرنده بومی مهاجر تصفیه و پالایش اب و ذخائ زیستی متنوع و پتانسیلهای بیابان پیمایی قدم زدن روی شن ها موتورسواری شترسواری چشم انداز و افق وسیع کویر مشاهده بدون مانع ستارگان درشبهای کویری خواص درمانی لجن ها اولویت مطالعات کویرشناسی قایق رانی درمحل بندشاخ کنار درصورت تجدید حیاط گاوخونی ماهی گیری شنا چشم انداز جنگلهای گز فرهنگ دست نخورده مردم ورزنه زنان چادرسفید شهر ورزنه مسجدجامع ورزنه و قلعه قورتان و پل تاریخی و چاه های آرتزین درحاشیه رودخانه زاینده رود و ... آن را به یکی از مراکز مهم پذیرش اکوتوریسم تبدیل کرده است. روش تحقیق بصورت توصیفی تحلیلی است هدف این پژوهش شناسایی و معرفی پتانسیلهای گردشگری تالاب گاوخونی است.

کلیدواژه ها

اکوتوریسم، تالاب گاوخونی، استان اصفهان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.