تعیین میزان رضایت شغلی و عوامل مرتبط با آن در بین کارکنان زن دانشگاه علوم پزشکی مشهد

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: مجله دانشکده پزشکی مشهد، دوره: 66، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_MJMS-66-1_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 149
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الهام بختیاری

استادیار، واحد توسعه تحقیقات بالینی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران

زهرا بدیعی

دانشیار، گروه کودکان، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران

بهاره قریب

گروه انفورماتیک پزشکی- دانشکده پزشکی-دانشگاه علوم پزشکی مشهد-ایران

چکیده

مقدمههدف از مطالعه حاضر تعیین میزان رضایت شغلی کارکنان زن دانشگاه علوم پزشکی مشهد و عوامل مرتبط با آن می باشد.روش کارمطالعه حاضر یک مطالعه مقطعی بود که در سال ۱۳۹۹ انجام شد. ابزار جمع آوری اطلاعات پرسشنامه شاخص توصیف شغلی (job descriptive index) بود. سوالاتی راجع به ویژگی های دموگرافی و کاری افراد در ابتدای پرسشنامه اضافه شد.نتایجتعداد ۱۱۰۶ نفر با میانگین سنی ۷.۵۶±۳۹.۶۲ سال در مطالعه شرکت کردند. میانگین سابقه کار و ساعات کار در هفته به ترتیب ۷.۳۸±۱۳.۴۵ سال و ۱۰.۶۷±۴۱.۱۹ ساعت بود. تحصیلات لیسانس و فوق لیسانس با تعداد ۸۱۷ نفر (۷۳.۹%)  بیشترین فراوانی را داشتند. بیشترین مرتبه شغلی مربوط به کارمندان با فراوانی ۷۲۳ نفر (۶۵.۴% ) و بیشترین درآمد ۶۰-۳۰ میلیون ریال با فراوانی ۸۹۰ نفر (۸۰.۵%)  بود. تعداد ۱۶۵ نفر (۱۴.۹۱%)  کار در شیفت شب داشتند. محل کار ۵۹۸ نفر (۵۴.۱%) بخش اداری بود. میانگین نمره پرسشنامه ۴۵.۰۵±۲۱۲.۲۱ بود. رضایت شغلی در بین اعضای هیات علمی بالینی، افراد با سن بیشتر از ۴۵ سال، سابقه کار بیشتر از ۲۰ سال، شاغل در بخش اداری، افرادی که کار در شیفت شب نداشتند و افراد با در آمد بالاتر از ۹۰ میلیون ریال به طور معنی داری بیشتر بود.نتیجه گیریبالاترین رضایت شغلی توسط اعضای هیات علمی علوم بالینی گزارش شد. سن، سابقه کار، درآمد بالاتر و مرتبه هیات علمی به طور مستقیم و اشتغال در شیفت شب و بخش های درمانی و تعداد ساعات بیشتر کار در هفته به طور معکوس بر نمره رضایت شغلی موثر بودند.

کلیدواژه ها

رضایت شغلی, زنان, دانشگاه علوم پزشکی مشهد, کارکنان

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.