بازشناسی جایگاه آب و ایوان درحیاط خانه های مناطق گرم و خشک ایران

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: همایش ملی بوم های بیابانی، گردشگری و هنرهای محیطی
  • کد COI اختصاصی: IAUNAAU01_071
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2737
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی زنگنه

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری

چکیده

ازهزاران سال پیش تاکنون اهالی مناطق گرم و خشک ایران برای مصون ماندن ازناملایمان اقلیمی وایجاد شرایط آسایش جهت زندگی پایدار به اتبکارات و ترفندهای مختلفی همت گماشته اند که بی شک می توان مهمترین این خلاقیت ها را درعرصه معماری این نواحی مشاهده کرد معماری این دیار به طور اعم و خانه ها و بافت های مسکونی آن به صورت اخص شاهکارهایی هنری هوشمندانه و اقلیمی هستند که تا روزگار ابد قابلیت بهره بردن از آنها برای علاقمندان به فرهنگ و هویت این مرزوبوم مهیا است هدف اصلی این نگار ش برررسی پیشینه و اهمیت دو مولفه از عناصر اصلی تشکیل دهنده حیاط خانه های سنتی درمناطق گرم و خشک و بیابانی ایران و بازشناسی تاثیر انها برحیات ساکنین می باشد روش اصلی تحقیق دراین مقاله بررسی کیفی موضوع با بهره گیری از منابع کتابخانه ای مقالات علمی درنشریات مرتبط و مقالات اینترنتی درسایت های معتیر می باشد.

کلیدواژه ها

خانه های کویری، معماری سنتی، حیاط، آب، ایوان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.