پیش بینی حس انسجام زنان دارای کودک مبتلا به ناتوانی یادگیری بر اساس خودکارآمدی و حمایت اجتماعی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: فصلنامه زن و مطالعات خانواده، دوره: 15، شماره: 58
  • کد COI اختصاصی: JR_JWSF-15-58_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 125
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ریحانه فرهاد پور

دانشجوی دکترای روانشناسی تربیتی، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران

معصومه آزموده

استادیار ، گروه روانشناسی، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران ( نویسنده مسئول) Mas_azmod@iaut.ac.ir

سید محمود طباطبائی

دانشیار علوم اعصاب شناختی، گروه فیزیولوژی پزشکی، واحد علوم پزشکی ، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران

سید داوود حسینی نسب

استاد ، گروه روانشناسی، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران

چکیده

بسیاری از اعضای خانواده خصوصا مادران از اثرات منفی داشتن یک کودک با نیازهای ویژه خصوصا کودک مبتلا به ناتوانی یادگیری رنج می برند. هدف از پژوهش حاضر پیش بینی حس انسجام زنان دارای کودک مبتلا به ناتوانی یادگیری بر اساس حمایت اجتماعی و خودکارآمدی بود. روش پژوهش توصیفی از نوع همبستگی بود. جامعه آماری پژوهش حاضر شامل کلیه مادران دارای کودک مبتلا به ناتوانی یادگیری مراجعه کننده به مراکز درمانی شهر تبریز در سال ۱۴۰۰ بود که از بین آنها با روش نمونهگیری هدفمند تعداد ۳۰۰ نفر به عنوان نمونه انتخاب و پرسشنامههای حس انسجام، حمایت اجتماعی و خودکارآمدی را تکمیل نمودند. اطلاعات به دست آمده با روش آماری ضریب همبستگی و رگرسیون چندگانه با کمک نرم افزار ۱۷-SPSS تجزیه تحلیل گردید. یافتهها نشان داد خودکارآمدی (۰۰۱/۰p= ، ۱۷۷/۰ β=) و حمایت اجتماعی (۰۰۱/۰p= ، ۲۸۹/۰ β=) به طور همزمان ۱۵ درصد از تغییرات «حس انسجام» مادران دارای کودک مبتلا به ناتوانی یادگیری را تبیین میکنند. با استفاده از نتایج میتوان پیشنهاد نمود با برگزاری کارگاه ها و کلاس های آموزشی در تشریح نقش حمایت اجتماعی و تقویت خودکارآمدی در جهت تقویت حس انسجام مادران دارای کودک مبتلا به اختلال یادگیری اقدام نمود.

کلیدواژه ها

حس انسجام, حمایت اجتماعی, خودکارآمدی, ناتوانی یادگیری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.