شناسایی عوامل موثر بر پذیرش خط مشی های عمومی در حوزه پرسنلی توسط جامعه هدف
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: فصلنامه مدیریت نوآوری و رفتار سازمانی، دوره: 1، شماره: 4
- کد COI اختصاصی: JR_JIMOB-1-4_006
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 207
نویسندگان
دانشجوی دکتری گروه مدیریت، واحد اصفهان (خوراسگان)، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران
استادیار گروه مدیریت دولتی، واحد دهقان، دانشگاه آزاد اسلامی، دهاقان، ایران
استادیار گروه مدیریت، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اصفهان (خوراسگان)، اصفهان، ایران
چکیده
زمینه و هدف: توجه به مسائل عمومی جامعه و اتخاذ تدابیری برای حل آنها از وظایف دولت هاست که آنها را از بخش خصوصی متمایز می سازد فرایند خط مشی گذاری از نگاه علم مدیریت چرخهای چند مرحله ای دارد شامل تهیه دستور کار، شکل گیری خط مشی ، اجرای خط مشی، ارزیابی خط مشی تغییر خط مشی و در نهایت پایان خط مشی یکی از مسائلی که امروزه کشورها با آن رو به رو هستند خط مشی عمومی زا ییده ائتلا فها، بده بستا نها و متقاعد ساخت نهای بیشماری است. خط مشی خوب، خط مشی است در برگیرنده معیار های پذیرش ذینفعان آن خط مشی باشد که این خود موجب افزایش اثربخشی و کارایی خط مشی خواهد شد و در نهایت به رفع مسئله منجر می شود. روش شناسی: در این پژوهش به ارئه مدلی جهت پذیرش خط مشی های عمومی در حوزه پرسنلی توسط جامعه هدف پرداخته شده است. در این تحقیق بر اساس ادبیات تحقیق، ۱۱۴ زیرمعیار و ۲۲ معیار اصلی شناسای شده است که در دو راند دلفی، در اختیار خبرگان قرار گرفت. یافته ها: در نهایت ۹۶ زیرمعیار نهایی شناسایی گردید. معیارهای اصلی شامل زمان، تعامل و ارتباط، تخصص، تجربه و مهارت، ابزار اجرا، شفافیت، پاسخگویی، موانع، نوآوری، ستادها، کنترل و ارزیابی، هزینه ها، حمایت، هدف گذاری، مستندسازی، سازماندهی، سلسله مراتب، فرهنگی، تداخل و وابستگی، روش های اجرای، مشروعیت، محیطی، تمرکز. نتیجه گیری: با توجه به نتایج پژوهش لازم است که قبل و پس از تدوین خط مشی های سازمان، آموزش های مناسبی به کارکنان داده شود و به دانش مجریان به روزرسانی، شود. همچنین در طول فرآیند اجرای خط مشی ها، سعی شود میزان دانش و مهارت مجریان، ارتقاء داده شود؛ لذا پیشنهاد می شود با ارائه ی اطلاعات کافی، ویژگی ها و ابعاد اجرایی خط مشی به خوبی برای کارکنان مشخص شود و کارکنان بدون هیچ ابهامی به اجرایی کردن خط مشی ها بپردازند.کلیدواژه ها
خط مشی گذاری, اجرای خط مشی, خط مشی پرسنلیاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.