تاثیر روش پراکندگی نانولوله های کربنی بر مقاومت فشاری بتن
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: فصلنامه مصالح و سازه های بتنی، دوره: 7، شماره: 1
- کد COI اختصاصی: JR_ICS-7-1_004
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 289
نویسندگان
استادیار دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه حکیم سبزواری، سبزوار، ایران
دانشجوی کارشناسی ارشد سازه، دانشگاه حکیم سبزواری، سبزوار، ایران
دانشیار دانشکده نفت و پتروشیمی، دانشگاه حکیم سبزواری، سبزوار، ایران
چکیده
در سال های اخیر استفاده از نانوذرات برای بهبود خواص بتن چشم انداز جدیدی را در تکنولوژی بتن ایجاد کرده است. نانولوله های کربنی به دلیل خواص مکانیکی و پایداری شیمیایی عالی یکی از امیدوارکننده ترین نانومواد موجود برای بهبود عملکرد بتن و سیمان است. با توجه به تمایل نانولوله ها به جمع شدگی و آب گریز بودن آنها، توزیع و پراکندگی مناسب نانولوله های کربنی در بتن در رسیدن بتن ساخته شده به خواص مکانیکی مطلوب بسیار موثر خواهد بود. بنابراین در این پژوهش با استفاده از اصلاح سطحی و از طریق پیوند کووالانسی، نانولوله های کربنی آب دوست شدند. برای دوام و پایداری نانولوله های کربنی در آب، از انواع سورفکتانت های سی تب (CTAB)، سدیم دودسیل سولفات (SDS)، پلی اتیلن گلایکول (PEG) و پلی کربوکسیلات (PCE) استفاده شد. نتایج حاصل از آزمایش های طیف سنجی مرئی فرابنفش (UV-vis) و آزمایش های مقاومت فشاری انجام شده بر روی بتن نشان داد که ترکیب سورفکتانتهای PEG و PCE، باعث پراکندگی مطلوب نانولوله های کربنی شده به طوریکه با ماتریس سیمان سازگار می باشد و منجر به بهبود خواص مکانیکی بتن میگردد. نتایج آزمایشگاهی حاکی از آن است که مقاومت فشاری ۱۴،۷ و ۲۸ روزه نمونههای بتن حاوی ۰.۰۱۵% (وزن سیمان) نانولوله کربن با سورفکتانت PEG و PCE، به ترتیب برابر با ۳.۱ ، ۷.۴ و ۱۴.۱۴ درصد نسبت به نمونه مرجع افزایش یافتند؛ درحالی که در نمونههای بتن حاوی نانولوله کربن و سورفکتانت CTAB ، به علت ناسازگار بودن CTAB با سیمان و پایداری پایین پراکندگی نانولولههای کربن با CTAB شاهد کاهش مقاومت فشاری ۷ ، ۱۴ و ۲۸ روزه بتن (نسبت به نمونه مرجع) به ترتیب برابر با ۵.۶% ، ۱۷% و ۹% بودهایم.کلیدواژه ها
کلمات کلیدی : نانولوله کربنی, سورفکتانت, پراکندگی, بتناطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.