خاک، زمین، معماری تاثیربومهای بیابانی برمعماری فلات مرکزی ایران

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: همایش ملی بوم های بیابانی، گردشگری و هنرهای محیطی
  • کد COI اختصاصی: IAUNAAU01_013
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1156
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی مردانی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد آبادان

چکیده

درمعماری بومی فلات ایران عوامل تاثیر گذار برمعماری دارای طیفهای گستردها ی است ساخت بنا و برپایی سکونتگاه ها درمناطق گرم و خشک ایران علاوه براینکه بوسیله مصالح محلی و بوم آور گل و خشک و سنگ و .... بوده است گاهی نیز با تغییرشکل فرم فیزیکی منطقه و زمین انتخاب شده برای سکونت همراه بوده است زمین خاک موجود درمحل با تمامی نقاط ضعف و قدرت خود قابل دسترس ترین امکان و ماده موجود برای ایجاد بناها و فضاهای مورد نظر بودها ست درواقع معماربومی درمناطق کویری که دسترسی راحت به مصالح ساختمانی دیگری بجز خاک موجود درمحل را ندداشته برای احداث مسکن و یا دیگر فضاهای معماری مورد نیاز به شیوه هایی هوشمندانه و متفاوت ازا مکانات موجود استفاده کرده است این مقاله با روشی توصیفی تحلیلی به گوشه هایی از معماری وابسته به خاک و زمین که امروزه به دست فراموشی سپرده شده است پرداخته و به روشها و تکنیکهایی که معماری فلات مرکزی ایران به عنوان یکی از غنی ترین معماری های همساز با اقلیم درمعماری کهن ایران اشاراتی دارد.

کلیدواژه ها

خاک، زمین، معماری، فلات مرکزی، بیابان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.