نقش و کاربرد سیستم هوشمند OSID در اعلام حریق مترو به منظور افزایش ایمنی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: هفتمین همایش بین المللی مهندسی برق، علوم کامپیوتر و فناوری اطلاعات
  • کد COI اختصاصی: ECICONFE07_161
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 126
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رسول قوی پنجه

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته مدیریت ایمنی و سلامت محیط زیست(HSE) دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان اصفهان، کارشناس ایمنی و تکنسین فنی ایستگاه قطارشهری- سازمان حمل و نقل ریلی شهرداری شیراز .

مهدی جهانی

کارشناسی رشته برق– الکترونیک دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرودشت، کارشناس کنترل و مانیتورینگ ایستگاه قطارشهری- سازمان حمل و نقل ریلی شهرداری شیراز.

مجید فیوضی

کارشناسی رشته برق– کنترل و ابزار دقیق دانشگاه آزاد اسلامی واحد بیضاء، کارشناس کنترل و مانیتورینگ ایستگاه قطارشهری- سازمان حمل و نقل ریلی شهرداری شیراز.

چکیده

بی شک یکی از صنعت های مهم و اساسی هر کشور و از جمله ایران، صنعت حمل ونقل است. در این میان سیستم حمل ونقل ریلی درون شهری (مترو) بنا به دلایل بسیاری از جمله تسریع در مسافرت، ذخیره کردن وقت، جلوگیری از آلودگی هوا، حل مشکل ترافیک، فراهم نمودن آسایش و راحتی برای مسافرین و جلوگیری از بیماری های عصبی و ارائه سرویس سودمند، نقش فعالی را ایفا می کند. مترو، محبوب ترین نوع وسیله حمل ونقل عمومی است. جدا از مسافران همیشگی مترو، هر روزه افراد جدیدی، مسیرهای عبور و مرور و حتی زمان رسیدن شان را به محل مورد نظر، با خط های مترو هماهنگ می کنند. در کلان شهرهای بزرگ، کم پیش می آید که کسی از مترو استفاده نکرده باشد و در اینجاست که مبحث اعلام حریق مترو حائز اهمیت می شود. رفت و آمد خیل عظیمی از افراد، مسئله ی امنیت در مترو را به یک موضوع حیاتی و مهمی تبدیل می کند. مخصوصا با اخبارهای دلخراش و ناگواری که در گوشاگوش جهان از عدم پوشش دهی ایمنی در مترو، مواجه می شویم، این مسئله جدی تر می شود. یکی از این سانحه های ناراحت کننده، آتش سوزی در مترو است. مقاله حاضر به منظور بررسی نقش و کاربرد سیستم هوشمند OSID در اعلام حریق مترو به منظور افزایش ایمنی انجام پذیرفته است، به همین منظور پژوهش حاضر از روش توصیفی– تحلیلی به این امر پرداخته است ؛ نتایج نشان داد که نصب و راه اندازی سیستم اعلام حریق مترو، اغلب وقت گیر و مختل کننده است. بنابراین باید سیستم اعلام حریقی را انتخاب کرد که مدت زمان زیادی برای نصب نیاز نداشته باشد، چون موجب اختلال در حمل ونقل می شود. استفاده از یک سیستم اعلام حریقی که در تشخیص درست بسیار قدرتمند باشد. چون حرکت و ارتعاشات زیاد در مترو ممکن است به راحتی دتکتورها را به اشتباه بیاندازد، بنابراین استفاده از سیستم هوشمند OSID بیم دتکتورهای تصویربرداری دود از ناحیه باز بر چالش های معمول تشخیص آتش در تونل ها و ایستگاه های مترو غلبه می کند. این دتکتورها به کمک پرتوهایی با طول موج دوگانه و فناوری تصویربرداری نوری دود حریق، اختلالات ناشی از آلارم های کاذب را به حداقل مقدار ممکن می رساند و حریق در کوتاه ترین زمان ممکن شناسایی می شود. در دتکتورهای OSID از فرکانس های نوری دوگانه، ماوراء بنفش UV و مادون قرمز IR برای کمک به شناسایی دود واقعی استفاده می شود.

کلیدواژه ها

حریق ، اعلام حریق، مترو ، سیستم هوشمند OSID ، امنتیت ، ایمنی .

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.