مقایسه تاثیر آموزش گروهی حضوری و مجازی بر کیفیت زندگی زنان یائسه: کارآزمایی بالینی کنترل شده تصادفی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: مجله مراقبت پرستاری و مامایی ابن سینا، دوره: 31، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_NMJ-31-2_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 95
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محدثه رضایی

آزیتا تیزنوبیک

شهناز کهن

لیلی تاپاک

سودابه آقابابایی

چکیده

چکیده مقدمه: پژوهش حاضر با هدف مقایسه تاثیر آموزش گروهی حضوری و مجازی بر کیفیت زندگی زنان یائسه انجام شد. مواد و روش ها: این کارآزمایی بالینی کنترل شده تصادفی برروی ۹۶ نفر از زنان یائسه تحت پوشش مراکز خدمات سلامت شهر اصفهان در سال ۱۴۰۱-۱۴۰۰ انجام شد، زنان به صورت تصادفی در دو گروه آموزش حضوری و مجازی (۴۸ نفر) قرار گرفتند. ابزار جمع آوری داده ها شامل پرسشنامه­های ویژگی های جمعیت­شناختی و کیفیت زندگی زنان یائسه بود. هردو نوع آموزش حضوری و مجازی  به صورت گروهی هفتگی طی ۴ هفته توسط پژوهشگر برگزار شد. داده ها قبل و ۴هفته بعد از مداخله جمع­آوری  و در نرم افزار  SPSS به کمک آزمونهای توصیفی و تحلیلی تجزیه و تحلیل شدند. سطح معنی­داری کمتر از ۰۵/۰ در نظر گرفته شد. یافته ها: میانگین نمره کل کیفیت زندگی یائسگی پس از مداخله در گروه آموزش مجازی (۳۲/۲۹±۷۲/۰۴) بود و کاهش معنی­دار آماری نسبت به قبل از مداخله نشان داد (۰۰۱/۰> P)، در گروه آموزش حضوری (۲۷/۴۶±۷۳/۰۲) بود و در این گروه نیز کاهش معنی­دار آماری نسبت به قبل از مداخله مشاهده شد (۰۰۱/۰> P).   میانگین نمرات سایرحیطه­های کیفیت زندگی در هر دو گروه آموزش مجازی و گروهی نسبت به قبل از مداخله کاهش معنی­دار آماری داشتند (۰۰۱/۰> P). پس از مداخله میانگین نمرات کیفیت زندگی بین دوگروه تفاوت معنی­دار آماری نشان نداد (۰۵/۰< P).  نتیجه گیری: با توجه به تاثیر مثبت  هر دو نوع آموزش حضوری و مجازی بر بهبود کیفیت زندگی در زنان یائسه، به کارگیری هر دو نوع روش آموزشی می­تواند در برنامه های مراقبتی و حمایتی زنان در دوران یائسگی پیشنهاد شود.

کلیدواژه ها

face-to-face education, virtual education, quality of life, menopause, آموزش حضوری, آموزش مجازی, کیفیت زندگی, یائسگی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.