نقش اتاق کنترل و مانیتورینگ ایستگاه های مترو در ارتقاء ایمنی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: هفتمین همایش بین المللی مهندسی برق، علوم کامپیوتر و فناوری اطلاعات
  • کد COI اختصاصی: ECICONFE07_157
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 128
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مجید فیوضی

کارشناسی رشته برق– کنترل و ابزار دقیق دانشگاه آزاد اسلامی واحد بیضاء، کارشناس کنترل و مانیتورینگ ایستگاه قطارشهری- سازمان حمل و نقل ریلی شهرداری شیراز.

رسول قوی پنجه

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته مدیریت ایمنی و سلامت محیط زیست(HSE) دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان اصفهان، کارشناس ایمنی و تکنسین فنی ایستگاه قطارشهری- سازمان حمل و نقل ریلی شهرداری شیراز .

مهدی جهانی

کارشناسی رشته برق– الکترونیک دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرودشت، کارشناس کنترل و مانیتورینگ ایستگاه قطارشهری- سازمان حمل و نقل ریلی شهرداری شیراز.

چکیده

ایمنی و حفاظت مترو به منظور حفظ ایمنی و جان انسان ها در مترو ایجاد شده است، در ضمن یکی از مسائل مهم صنعت مترو، ایمن نمودن محیط مترو برای حفظ جان انسان ها و حراست از سرمایه گذاری های انجام یافته است؛ لازم است که افرادی با اطلاعات و شناخت لازم عهده دار این مسئولیت شوند. برای بالاتر بردن ایمنی در مترو و کاهش احتمال بروز سوانح، نظارت دقیق و جدی بر درستی سامانه سیر و حرکت قطارها و عملکرد ماموران ضروری بوده و باید بازدیدهای مستمر از تجهیزات مترو به عمل آید تا خرابی ها و مشکلات احتمالی شناسایی و برطرف شود، بدین منظور و سبب این امر مهم ، هدف مقاله حاضر بررسی نقش سیستم های هوشمند نظارتی و کنترلی در ایمنی و حفاظت مترو می باشد، بر اساس هدف، پژوهش حاضر از روش توصیفی– تحلیلی به بهره گرفته است ؛ نتایج نشان داد که اتاق کنترل و مانیتورینگ به عنوان یک ایستگاه کنترل و نظارت مرکزی برای ایجاد امنیت و ایمنی عمل می کند. با افزایش روزافزون منابع محتوا و برنامه های کاربردی برای مدیریت، اتاق های کنترل باید علاوه بر نیازهای یکپارچه سازی اطلاعات مشترک، مدیریت سیستم را کارآمدتر و مقرون به صرفه تر کنند و در عین حال حداکثر راحتی اپراتورها را ارائه نمایند. نظارت، تصمیم گیری، پاسخ، کنترل، همکاری یا برقراری ارتباط، جزء اساسی عملیات روزانه هستند که به کار کارآمدتر و تصمیم گیری بهتر کمک می کند.

کلیدواژه ها

ایمنی ، حفاظت، سیستم های نظارتی و کنترلی ، اتاق کنترل و مانیتورینگ، مترو .

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.