بررسی مدل بازاریابی مالی بانک شهر با تاکید بر تکنولوژی های نوآور در خدمات مشتریان

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی مطالعات مدیریت، فرهنگ و هنر
  • کد COI اختصاصی: ICMSCA01_031
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 209
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی برازجانی نژاد

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه مدیریت تکنولوژی، دانشکده مدیریت و اقتصاد، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران

رضا رادفر

استاد، گروه مدیریت تکنولوژی، دانشکده مدیریت و اقتصاد، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران

چکیده

با توجه به پویایی صنعت بانکداری و تغییرات فراوانی که در سال های اخیر به دلیل رشد تکنولوژی بوجود آمده و منجر به ایجاد تحولاتی اساسی در انتظارات مشتریان و فرایندهای بانکداری شده است، همچنین گسترش بانک های خصوصی و موسسات مالی که منجر به افزایش رقابت در این صنعت شده است، فرایندهای بازاریابی در جلب و جذب مشتری حائز اهمیت بیش از پیش شده است. کسب مزیت رقابتی مستلزم آگاهی از مهمترین مولفه های موثر بر بازاریابی بر اساس گروه های مشتری است. با توجه به افزایش رقابت در این صنعت، بانک شهر به دنبال اجرای فرایندهای بازاریابی متمایز است و با توجه به خلاهای موجود در این حوزه و محدودیت پژوهش های پیشین، لذا پژوهش حاضر با هدف بررسی مدل بازاریابی مالی بانک شهر با تاکید بر تکنولوژی های نوآور در خدمات مشتریان انجام شده است. در این راستا، مدل بازاریابی مالی در شش بعد شرایط علی، پدیده محوری، شرایط زمینه ای، شرایط مداخله گر، راهبردها و پیامدها، مورد بررسی قرار گرفته است و در هریک از این ابعاد، مهمترین مولفه ها جهت بررسی تعیین شده است. این پژوهش از نوع کمی بوده و به لحاظ هدف کاربردی و از لحاظ روش گردآوری داده ها توصیفی- پیمایشی و از نوع همبستگی است. جامعه آماری پژوهش شامل کارشناسان، کارکنان و مشتریان شعب بانک شهر در تهران می باشد. روش نمونه گیری، در مرحله اول خوشه ای و سپس تصادفی ساده بوده و حجم نمونه ۳۹۱ نفر می باشد. در این راستا، بر اساس مولفه های پژوهش، پرسشنامه مناسب تهیه و پس از تایید روایی و پایایی، در میان اعضای نمونه توزیع گردید و داده های دریافت شده، با استفاده از نرمافزارهای SPSS و Smart PLS و روش معادلات ساختاری تحلیل شده است. یافته های پژوهش نشان داد که شرایط علی، با ضریب معناداری ۶۷۳ / ۵۱ بر پدیده بازاریابی مالی تاثیر مثبت و معناداری دارد و اندازه این تاثیر نیز ۷۹۷ / ۰ است؛ همچنین تاثیر مثبت و معنادار شرایط زمینه ای و شرایط مداخله گر بر پدیده بازاریابی مالی، به ترتیب با ضرایب معناداری، ۹۶۵ / ۴۱ و ۰۷۴ / ۴۰ مورد تایید قرار گرفت؛ همچنین روابط دیگری نیز مورد بررسی قرار گرفته و تمامی فرضیه ها تایید شد. نتایج پژوهش حاکی از تایید و تناسب مدل تعیین شده برای بازاریابی مالی در بانک شهر با تاکید بر تکنولوژی های نوآور در خدمات مشتریان است. در نهایت پیشنهادهای بازاریابی به بانک شهر ارائه گردید.

کلیدواژه ها

بازاریابی مالی، تکنولوژی های نوآور در خدمات مشتریان، صنعت بانکداری، مدلسازی معادلات ساختاری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.