بررسی و مقایسه پسماند مغناطیس طبیعی و خودپذیری مغناطیسی سنگ های سازند زاگون درفشم (شمال شرق تهران) وهشتگرد (استان البرز)

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: بیستمین کنفرانس ژئوفیزیک ایران
  • کد COI اختصاصی: GCI20_029
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 190
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیده سولماز صدرالدینی

دانشجوی کارشناسی ارشد ژئوفیزیک، دانشگاه تهران،

سحر سبحانی

دانشجوی کارشناسی ارشدژئوفیزیک، دانشگاه تهران

حمیده رشید

دکتری زمین شناسی تکتونیک، سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور،

محسن اویسی موخر

استادیار، دانشگاه رازی کرمانشاه،

بهروز اسکویی

دانشیار، موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران

عاتکه اصلانی

کارشناس ارشدزمین شناسی، سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور

چکیده

در این مطالعه دو پارامتر اساسی مغناطیسی مواد، یعنی مغناطیس پسماندطبیعی (NRM) و پذیرفتاری مغناطیسی ((Km برای تعداد ی از ماسه سنگ های سازند زاگون با سن کامبرین زیرین ،در مناطق فشم و هشتگرد، مورد بررسی قرار گرفته است . مطالعات آزمایشگاهی انجام گرفته بر روی مغزه ها نشان می دهد که کمینه و بیشینه مغناطیس پسماند طبیعی نمونه ها ۹۵/۰ و۵۱/ ۲ میلی آمپربرمتر می باشد که هردو مربوط به منطقه هشتگرد است . کمینه و بیشینه پذیرفتاری مغناطیسی ۱۰۹ و ۱۷۴ (µSI) به ترتیب مربوط به مناطق هشتگرد و فشم می باشد. با توجه به نتایج بدست آمده از مطالعات مغناطیسی و مینرالوگرافی ، ایستگاه ZH۲ درمنطقه هشتگرد، دارای بالاترین میزان مغناطیس پسماند طبیعی و درصد بیشتر کانی های فرومغناطیس است واحتمالا می توانند برای مطالعات پالئومغناطیسی نسبت به سایرایستگاه ها مناسب تر باشد. پذیرفتاری مغناطیسی بالاتر در ایستگاهZ۲ منطقه فشم می تواند مربوط به حضورمقدار بیشتری از مجموع کانی های فرومغناطیس و پارامغناطیس در این ایستگاه باشد.

کلیدواژه ها

پذیرفتاری مغناطیسی ، مغناطیس پسماند طبیعی ، پالئومغناطیس ، سازند زاگون، ، فشم ، هشتگرد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.