بررسی تعیین کننده های جذب سرمایه گذاری مستقیم خارجی در صنعت ورزش کشور

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: نخستین همایش ملی دستاوردهای جدید علمی در توسعه ورزش و تربیت بدنی
  • کد COI اختصاصی: SPORTIAU01_300
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1128
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدیه رهام

کارشناس ارشد تربیت بدنی

رضا صابونچی

دکتری مدیریت ورزشی

مجید سلیمانی

دکتری مدیریت ورزشی

چکیده

هدف از این پژوهش شناسایی و بررسی تعیین کنندهای جذب سرمایه گذاری مستقیم خارجی در صنعت ورزش کشور است. این پژوهش به لحا هدف از نوع پژوهش های کاربردی و به لحا شیوه گردآوری داده هاتوصیفی _ تحلیلی است، که به شکل میدانی اجرا گردیده است. جامعه آماری این تحقیق را کلیه اعضای هیئت رئیسه 11 فدراسیون ورزشی و 7شرکت سرمایه گذار در صنعت ورزش کشورN≈127تشکیل می دهد .100نفر، بر اساس جدول انتخاب حجم نمونه کوهن، به عنوان نمونه مشخص و به صورت تصادفی پرسشنامه ها بین آنها توزیع و جمع آوری گردید. ابزار اندازه گیری تحقیق، پرسشنامه 80 سئوالی محقق ساخته می باشد . این پرسشنامهطی یک مطالعه مقدماتی، با استفاده از روش دلفی تهیه گردیده است. برای اطمینان از روایی پرسشنامه ، از نظرات و راهنمایی های 15 نفر از اساتید صاحب نظر در علم اقتصاد و اقتصاد ورزشی استفاده شد و نظرات آنان درپرسشنامه نهایی لحا گردید. پایائی پرسشنامه نیز با توزیع اولیه بین 15 نفر از از جامعه آماری و با استفاده از روش آماری آلفای کرونباخ 0/88 تعیین گردید. پس از اینکه پرسشنامه توزیع و جمع آوری شد ، با استفاده از آزمون شایپرویلک مشخص شد داده ها دارای توزیع نرمال نیستند. بدین ترتیب و برای تعیین سهم هر عامل بر جذب سرمایه گذاری مستقیم خارجی از آزمون فریدمن، کروسکال والیس و از تحلیل عاملی با بهره گیری از نرم افزارSPSS استفاده شد. نتایج تحقیق نشان داد، از دیدگاه آزمودنی ها وضعیت جذب سرمایه گذاری مستقیم خارجی در صنعت ورزش کشور نامطلوب است. همچنین از بین عوامل هشت گانه تعیین کننده جذب سرمایه گذاری مستقیم خارجی عوامل سیاسی و دیپلماتیک، اقتصادی، مدیریتی و منابع انسانی، حقوقی و قانونی، حمایتی وتشویقی، اطلاع رسانی و بازاریابی، فرهنگی و اجتماعی، جغرافیایی و زیر بنایی به ترتیب اولویت قرار دارند

کلیدواژه ها

صنعت ورزش، سرمایه گذاری مستقیم خارجی، توسعه اقتصادی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.