حذف آنتی بیوتیک سیپروفلوکساسین با استفاده از فرات پتاسیم به همراه امواج اولتراسوند

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: فصلنامه تحقیقات نظام سلامت، دوره: 16، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_HSR-16-2_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 119
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محدثه گلزاده

MSc Student, Department of Environmental Science, School of Sciences, Mazandaran University, Babolsar, Iran

فاطمه کاردل

Associate Professor, Department of Environmental Science, School of Sciences, Mazandaran University, Babolsar, Iran

طاهره تقی زاده فیروزجایی

Department of Environmental Engineering, School of Environment, University of Tehran, Tehran, Iran

چکیده

مقدمه: وجود آنتی بیوتیک ها در منابع آبی به دلیل ایجاد مقاومت در میکروارگانیسم ها، تهدیدی جدی برای سلامت انسان و اکوسیستم به شمار می رود. بنابراین، پژوهش حاضر با هدف تعیین کارایی فرات پتاسیم به همراه امواج اولتراسوند در حذف آنتی بیوتیک سیپروفلوکساسین از محلول های آبی انجام شد. روش ها: این مطالعه از نوع تجربی بود و در آن تاثیر اکسیدکننده فرات پتاسیم به تنهایی و همچنین، همراه با امواج اولتراسوند در حذف آنتی بیوتیک سیپروفلوکساسین و شاخص های موثر بر راندمان حذف شامل زمان تماس (۵۰-۱۰ دقیقه)، غلظت اولیه آنتی بیوتیک (۱۰ و ۱۵ میلی گرم بر لیتر)، pH (۴-۹)، غلظت فرات پتاسیم (۱۵۰-۱۵ میلی گرم بر لیتر) و فرکانس های مختلف (۷۰-۳۰ کیلوهرتز) در یک رآکتور مورد بررسی قرار گرفت. غلظت باقی مانده سیپروفلوکساسین با استفاده از دستگاه High Performance Liquid Chromatograph (HPLC) مجهز به دتکتور UV و ستون C۱۸ فاز معکوس قرائت گردید. یافته ها: میزان حذف سیپروفلوکساسین با استفاده از اکسیدکننده فرات پتاسیم به تنهایی ۶۵ تا ۷۸ درصد به دست آمد. با به کارگیری هم زمان فرات پتاسیم و امواج اولتراسوند، کارایی حذف آنتی بیوتیک ۵ تا ۸ درصد افزایش یافت. بهترین راندمان حذف در غلظت اولیه آنتی بیوتیک ۱۰ میلی گرم بر لیتر، غلظت فرات پتاسیم ۱۵۰ میلی گرم بر لیتر، ۵ = pH و فرکانس۶۰ کیلوهرتز بود که ۸۶ درصد حاصل شد. نتیجه گیری: می توان از فرات پتاسیم به همراه امواج اولتراسوند، به عنوان فرایند موثری جهت حذف آنتی بیوتیک سیپروفلوکساسین از محلول های آبی استفاده کرد.

کلیدواژه ها

Ciprofloxacin, Antibiotic, Potassium ferrate, Ultrasound waves, Water pollution, سیپروفلوکساسین, آنتی بیوتیک, فرات پتاسیم, امواج اولتراسوند, آلودگی آب

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.