بررسی روابط ارتباطات بازاریابی و تاثیر آن در رفتار خرید با استفاده از تکنیک دیمتل

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: فصلنامه مطالعات فقه اقتصادی، دوره: 4، شماره: 5
  • کد COI اختصاصی: JR_EJS-4-5_016
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 94
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ابراهیم شبیری

دانشجوی دکتری، گروه مدیریت بازرگانی، واحد قم، دانشگاه آزاد اسلامی، قم، ایران.

مصطفی خواجه

استادیار، گروه مدیریت بازرگانی، واحد قم، دانشگاه آزاد اسلامی، قم، ایران

رسول ثانوی فرد

استادیار، گروه مدیریت بازرگانی، واحد قم، دانشگاه آزاد اسلامی، قم، ایران.

چکیده

زمینه و هدف: زمانی که ترس از سرمایه­گذاری و خرید وجود دارد روش­های بازاریابی و فروش سنتی قطعا پاسخ­گوی نیاز جامعه و شرکت ما نخواهد بود. اینکه در این شرایط چگونه باید فرآیند فروش را پیش ببریم، اینکه آیا فقط وجود محصول با کیفیت یا سازه مقاوم موجب خرید خواهد شد، سوالاتی است که همواره برای انبوه سازان و تیم های فروش و بازاریابی وجود دارد، آنها در پی این هستند که بدانند، عوامل موثر بر فروش واحدها کدامند، به چه ترتیبی بر هم اثر گذارند، چگونه اولویت­بندی شده و بهبود می­یابند. مواد و روش­ها: جامعه آماری شامل خبرگان و کارشناسان مطلع به امر ارتباطات بازاریابی نوین بود. حجم نمونه با اشباع نظری (۱۷ نفر) در نظر گرفته شد. برای انتخاب نمونه از نمونه گیری هدفمند استفاده شد. ابزار گردآوری داده ها، مصاحبه بود.  یافته ­ها: نتایج حاصل از تکنیک دلفی نشان داد که ۱۲ متغیر با ارتباطات بازاریابی نوین ارتباط دارند که عبارتند از: بازاریابی رسانه های اجتماعی، ارتباطات بازاریابی نوین، دلبستگی عاطفی به برند، تعامل با مشتری، رضایت ارتباطی، نگرش به برند، اعتبار برند، ارتباطات دهان به دهان، اعتماد مخاطب، تعهد ارتباطی، رفتار خرید و وفاداری. ملاحظات اخلاقی: در تمام مراحل نگارش پژوهش حاضر، ضمن رعایت اصالت متون، صداقت و امانتداری رعایت شده است. نتیجه­ گیری­: نتایج به دست آمده نشان داد معیار تعامل با مشتری از بیشترین تاثیر گذاری و معیار رضایت ارتباطی از میزان تاثیر پذیری بسیار زیادی برخوردار است. همچنین نتایج حاکی از این است که معیار رضایت ارتباطی بیشترین تعامل را با سایر معیارهای مورد مطالعه دارند.

کلیدواژه ها

ارتباطات بازاریابی, رسانه های اجتماعی, رفتار خرید, تکنیک دیمتل

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.