بررسی تاثیرات جهانی شدن بر حاکمیت سیاسی دولت ها از دیدگاه پارادایم نئورئالیست ها: مطالعه موردی کشورهای اقتدارگرا و ایالات متحده آمریکا

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: نخستین جشنواره کارآفرینی ایثارگران
  • کد COI اختصاصی: FEFS01_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 127
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمید سرمدی

دکتری علوم سیاسی، دانشگاه علوم تحقیقات تهران، تهران، ایران

اصغر محبی

کارشناسی ارشد حقوق خصوصی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد هشترود

چکیده

جهانی شدن تاثیرات شگرفی بر تمامی جنبه های زندگی بشری بر جاگذاشته و خواهد داشت. هدف از نگارش این مقاله طرح و بررسی تاثیرات جهانی شدن بر حاکمیت سیاسی دولت هاست. گسترش تکنولوژی و نبوغ بشری در دهه های اخیر موجب شده که با انقلاب انفورماتیک و گسترش شبکه های ماهواره ای و اینترنتی، به وجود آمدن اقتصاد بین الملل، سازمان های بین المللی و تدوین حقوق بین الملل روابط جهانی بیشتر و سهل تر گردد. این پژوهش برخلاف نظریات رایج که معتقدند با شروع فرایند جهانی شدن حاکمیت سیاسی دولت های ملی متزلزل و محو گردیده است، با تکیه بر نظریات مکتب نوواقع گرایی و نیز مطالعه موردی کشورهای اقتدارگرا و کشور آمریکا در عرصه سیاسی معتقد است که در زمان فعلی دولت ها مهم ترین بازیگران عرصه بین المللی هستند و در آینده نزدیک نیز نمی توان سراغ از جهانی بدون حاکمیت گرفت. روش تدوین این پژوهش اسنادی- کتابخانه ای می باشد.

کلیدواژه ها

جهانی شدن، حاکمیت، نوواقع گرایی، دولت های اقتدارگرا، آمریکا

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.