بررسی تاثیر فناوری مالی دیجیتال بر شتاب شمول مالی -اقتصادهای درحال توسعه

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: نخستین جشنواره کارآفرینی ایثارگران
  • کد COI اختصاصی: FEFS01_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 181
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی رضا ذاکری زیارتی

گروه مدیریت، واحدیادگارامام خمینی(ره) شهرری، دانشگاه-آزاداسلامی،تهران، ایران

علی شهابی

گروه مهندسی صنایع، واحدیادگارامام خمینی(ره) شهرری ، دانشگاه آزاداسلامی،تهران، ایران

چکیده

بخش عمده ای از جمعیت کشورهای درحال توسعه با فقر و نابرابری اقتصادی مواجه هستند که به نوبه خود بر رشدکلی اقتصادی تاثیر می گذارد. شمول مالی موضوعی است که تا حد زیادی مورد تحقیق قرارگرفته است، زیرا پتانسیل بهبود معیشت افراد کم-درآمد را دارد. بخش عمده ای از جمعیت مناطق درحال توسعه در مناطق روستایی ساکن هستند که این امر منجربه دسترسی محدود آن ها به خدمات مالی می شود. فناوری مالی دیجیتال به عنوان یک راه حل بالقوه در تسریع بازارهای درحال توسعه به سمت شمول-مالی شناسایی شده است. شواهد قابل توجهی در ادبیات قبلی ارائه شده که نشان می دهد تسریع در شمول مالی می تواند تاثیر-مثبتی بر اقتصاد داشته باشد. استفاده از فناوری دیجیتال، شامل هوش مصنوعی، ممکن است به عنوان ابزاری قدرتمند برای کمک به افراد در بازارهای در حال توسعه برای دسترسی به موسسات مالی عمل کند. هدف از این امر توسعه درک در مورد شمول-مالی برای اقتصادهای مختلف با شناسایی عوامل کمک کننده کلیدی که به اقتصادهای مختلف کمک می کند یا مانع از دستیابی به یک سیستم فراگیر مالی می شود، متمرکز است. این مطالعه هم چنین تاثیر هر ویژگی بر یکدیگر را ارزیابی می-کند. این پژوهش از رویکرد کمی و کیفی استفاده می کند که شامل تجزیه و تحلیل ادبیات و توسعه مدل پویایی سیستم ها می شود. رویکرد مدل پویایی سیستم برای شناسایی محرک ها یا محدودیت های کلیدی در اقتصادهای نوظهور استفاده می شود که می تواند مانع یا تسریع این اقتصادها به یک سیستم مالی فراگیر شود. کلیدواژه ها و محرک ها از طریق ادبیات (کیفی) شناسایی می شوند تا یک مدل کمی ایجاد کنند که تاثیر آن را نسبت به یکدیگر و همچنین بر توانایی اقتصادهای نوظهور برای دستیابی به یک سیستم مالی فراگیر نشان می دهد.

کلیدواژه ها

اقتصاد، فناوری مالی دیجیتال، هوش مصنوعی، شمول مالی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.