بررسی فقهی- حقوقی اوراق استصناع موازی

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: فصلنامه دیدگاه های حقوق قضائی، دوره: 18، شماره: 63
  • کد COI اختصاصی: JR_JLVIE-18-63_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 111
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عباس موسویان

پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی

احسان بازوکار

دانشگاه امام صادق(ع)

چکیده

در دهه­ ی اخیر استفاده از ابزار مالی، به­ عنوان روش تامین سرمایه ی مورد نیاز دولت، موسسات عمومی و شرکت های تجاری، مورد توجه قرار گرفته است. از این ابزار برای ایجاد رونق اقتصادی و انجام پروژه های بزرگ تولیدی و سازندگی بهره برده می شود. یکی از این ابزار مالی، اوراق استصناع است که به­ویژه به دلیل ریسک پایین و معین بودن سود سرمایه گذاری، در کشورهای اسلامی مورد توجه بازارهای مالی قرار گرفته است. در کشور ما نیز ابعاد اقتصادی و فقهی این روش تامین سرمایه مورد بررسی قرار گرفته و به سمت اجرایی شدن پیش می رود.در این مقاله با روش توصیفی تحلیلی در پی شناخت روابط قراردادی ناشی از انتشار این اوراق و آثار حقوقی آن هستیم. هم­چنین شرایط لازم برای ناشر اوراق استصناع و احکام انتشار این اوراق از حیث حقوقی و فقهی مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

کلیدواژه ها

استصناع (قرارداد سفارش ساخت), استصناع موازی, بیع دین, بانی, ناشر

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.