بررسی تاثیر عوامل روانشناختی و اجتماعی بر رفتار مدیران صتدوق های سرمایه گذاری در بورس اوراق بهادار تهران

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس علمی دستاوردهای نوین در مطالعات علوم مدیریت، حسابداری و اقتصاد ایران
  • کد COI اختصاصی: SCRAE07_027
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 208
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اکبر کنعانی

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واد مرند

نسرین رضاپور

دانشجوی دوره دکتری حسابداری دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرند

چکیده

در هنگام تصمیم گیری در مورد سرمایه گذاری، رفتار سرمایه گذاران تحت تاثیر عوامل روانشناحتی و اجتماعی مختلف قرار می گیرد. لذا ،هدف پژوهش حاضر، بررسی تاثیر عوامل روانشناختی و اجتماعی بر رفتار مدیران صندوق های سرمایه گذاری در بورس اوراق بهادار تهران است. روش تحقیق در این پژوهش از نوع هدف ،کاربردی، از نظر ماهیت توصیفی –پیمایشی است. جامعه آماری پژوهش، کلیه سرمایه گذاران حقیقی در بورس اوراق بهادار تهران است که به علت نامحدود بودن تعداد آنها برای تعیین حجم نمونه گیری از فرمول کوکران با جامعه نامحدود استفاده شده است که تعداد آنها با استفاده از این فرمول ۳۸۴ نفر و روش نمونه گیری تصادفی ساده است. ابزار جمع آوری داده ها پرسشنامه استاندارد است. به منظور اندازه گیری متغیرهای اطمینان بیش از حد ،خوشبینی، رفتار توده وار، اثرات مشاوره و رفتار مدیران صندوق های سرمایه گذاری از پرسشنامه سرور و افاف (۲۰۱۶)، شبکه های اجتماعی از پرسشنامه بورزک و همکاران (۲۰۲۰) استفاده شده است. برای تایید روایی سوالات پرسشنامه از روایی صوری، تحلیل عاملی تاییدی، روایی همگرا، روایی واگرا استفاده شده است. همچنین ،جهت اطمینان از پایایی پرسشنامه، از معیار پایایی ترکیبی استفاده شده است. داده های پژوهش با استفاده از مدلسازی معادلات ساختاری مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج پژوهش نشان داد که اطمینان بیش از حد سرمایه گذاران بر رفتار فردی آنها در تصمیمات سرمایه گذاری تاثیر دارد. خوشبینی سرمایه گذاران بر رفتار فردی آنها در تصمیمات سرمایه گذاری تاثیر دارد. رفتار تودهوار سرمایه گذاران بر رفتار فردی آنها در تصمیمات سرمایه گذاری تاثیر دارد. اثرات مشاوره بر رفتار مدیران صندوق های سرمایه گذاری در تصمیمات سرمایه گذاری تاثیر دارد. شبکه های (رسانه) اجتماعی بر رفتار مدیران صندوق های سرمایه گذاری در تصمیمات سرمایه گذاری تاثیر دارد.

کلیدواژه ها

عوامل روانشناختی، عوامل اجتماعی، رفتار مدیران صندوق های سرمایه گذاری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.