تببین نقش اضطراب بر دانش آموزان دوره ابتدایی و تاثیر بر یادگیری آنها

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: سیزدهمین همایش ملی پژوهش های مدیریت و علوم انسانی در ایران
  • کد COI اختصاصی: IICMO13_171
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 75
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کامران کاظمی

دانشجوی کارشناسی پیوسته آموزش ابتدایی دانشگاه فرهنگیان امام خمینی (ره) سلماس ، ایران .

محمدرضا حبیبی

دانشجوی کارشناسی پیوسته آموزش ابتدایی دانشگاه فرهنگیان امام خمینی (ره) سلماس ، ایران .

متین عیسی زاده دیرعلی

دانشجوی کارشناسی پیوسته آموزش ابتدایی دانشگاه فرهنگیان امام خمینی (ره) سلماس ، ایران .

چکیده

ادراک و به خاطرسپاری دانش آموزان در مورد مطالبی که قصد یادگ یری آنان را دارند متفاوت م ی باشد، برخی از آنان در مقابل نقطه نظرات جدید و متفاوت از خود انعطاف پذیری نشان می دهند و در مقابل برخی از خود مقاومت نشان می دهند و در برابر راهکارهای جدید از خودشان انعطاف پذیری نشان می دهند . عده د یگر از دانش آموزان فقط به حفظ مطالب علمی می پردازندو عده دیگر توانایی برگرداندن نوشته های علمی را به زبان خود و جملات دیگری از خود نشان می دهند، تعدادی از آنان توان یادگیری و درک مقدار زیادی از اطلاعات و ترکیب آنها را دارند و در مقابل تعدادی فاقد این توانایی می باشند. در یادگیری ، برخی به صورت کلی و برخی به صورت تحلیلی مطالب علمی را یاد می گیرند، گروهی از دانش آموزان پشتکار خوبی در مطالعه و یادگیری دارند و برعکس بعضی از دانش آموزان برای رسیدن به اهداف تحصیلی و عملکرد تحصیلی بالا می بایست دائم به آنها گوشزد کرد و احتیاج به تشویق و تقویت دارند، خودانگیخته نیستند. در مقابل برخی نیاز به کنترل و احتیاج به تشویق و تقویت ندارند خود انگیخته هستند. اضطراب و عدم اعتماد به نفس افکار را پراکنده می کند و مشوش می سازد، انسجام ذهن را در هم می ریزد، فرایند یادگیری را کند می کند و سبب رکود تحصیلی می گردد. آشنایی با عوامل موفقیت تحصیلی سبب کاهش دلهره در محصل می گردد . اضطراب منجر به اختلال در عملکرد تحصیلی ، تخریب توانایی های هوشی و یادگ یری ، کاهش تفکر انتزاعی ،و رکود استعدادها شده و همچنین با ایجاد معضلات اقتصادی ، آثار زیانباری برای فرد، خانواده و اجتماع به بار خواهد آورد. روش های درمانی متعددی نظیر درمان های دارویی و غیر دارویی جهت رفع اضطراب پیشنهاد شده است که یکی از درمان های غیر دارویی (رفتاری )، آموزش قاطعیت می باشد .

کلیدواژه ها

استرس ، اضطراب ، یادگیری ، کنکور ، دانش آموزان .

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.