بررسی تاثیر مهارتها ی معلمان با نقش میانجی رضایت شغلی در مشارکت آنها در یادگیری حرفه ای

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: یازدهمین کنفرانس بین المللی پژوهش های مدیریت و علوم انسانی در ایران
  • کد COI اختصاصی: ICMHSR11_157
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 205
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا مطلبی نژاد

دکترای تکنولوژی آموزشی، استاد مدعو دانشگاه فرهنگیان سمنان

انسیه بناییان

دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ریزی درسی، دانشگاه پیام نور واحد دامغان، سمنان

چکیده

روند تحولات در دنیای امروز، تغییرات آموزشی را اجتناب ناپذیر ساخته و آن را به ضرورت جهانی تبدیل کرده است . درخواست های مردم از مدارس و معلمان، روز به روز پیچیدهتر می شود. در مسیر حل این مشکل باید کانون توجه را روی عناصر اساسی و تاثیرگذار، که از مقیاس وزنی نسبتا بالایی برخوردارند، متمرکز کرد و در بین این عناصر نقش معلم از همه کلیدی تر و حساستر می باشد. معلمان نه تنها یکی از متغیرهای نیازمند تغییر به منظور بهبود سیستم آموزشی هستند بلکه مهم ترین عامل ایجادکننده تغییر نو نیز محسوب می شوند. این پژوهش از نوع کاربردی و جزء تحقیقات توصیفی -پیمایشی بود. جامعه آماری پژوهش معلمان دوره متوسطه شهر رفسنجان استان کرمان (۲۰۵ نفر) بودند که با استفاده از فرمول حجم نمونه کوکران تعداد ۱۳۱ نفر(۵۰ نفر معلمان زن و ۸۱ نفر معلمان مرد) به شیوه تصادفی به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزارهای پژوهش پرسشنامه های مهارتها ی حرفه ای معلمان (محقق ساخته با اقتباس از پژوهش علی محمدی و همکاران، ۱۳۹۸)؛ مشارکت در یادگیری حرفه ای (محقق ساخته با اقتباس از پژوهش طاهری و همکاران،۱۳۹۲)، رضایت شغلی مینه سوتا (خدایاری فرد و همکاران، ۱۳۸۸) بودند. روایی پرسشنامه ها توسط استاد راهنما و ۵ نفر کارشناس برنامه ریزی درسی تایید و پایایی آنها با استفاده از فرمول آلفای کرونباخ برای پرسشنامه مهارتهای حرفه ای ۷۵.۰؛ رضایت شغلی ۸۱.۰ و مشارکت در یادگیری حرفه ای ۷۴.۰ برآورد شد. یافته های پژوهش نشان داده است که تاثیر مهارتهای حرفه ای بر رضایت شغل ی و مشارکت در یادگیری حرفه ای تایید شد. رضایت شغلی به عنوان متغیر میانجی تاثیر مهارتهای حرفه ای بر مشارکت در یادگیری حرفه ای را تسهیل می نمایند.

کلیدواژه ها

مهارتهای حرفه ای معلمان، رضایت شغل ی ، یادگیری حرفه ای

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.