اثربخشی آموزش های بهبود عملکرد اجرایی در قالب نظریه دیدگاه زمان، بر میل به رفتار های پرخطر و اشتیاق تحصیلی نوجوانان

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس علمی رهیافت های نوین در علوم انسانی ایران
  • کد COI اختصاصی: ASOCONF08_010
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 124
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدمهدی فیاض

کارشناس ارشد روانشناسی بالینی، دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان (خوراسگان)، اصفهان، ایران

زهرا یوسفی

استادیار گروه روانشناسی بالینی، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان (خوراسگان)، ایران

چکیده

هدف پژوهش حاضر، بررسی اثربخشی آموزش های بهبود عملکرد اجرایی در قالب نظریه دیدگاه زمان، بر میل به رفتارهای پرخطر و اشتیاق تحصیلی نوجوانان پسر شهر اصفهان بود. طرح این پژوهش، از نوع شبهآزمایشی، و طرح آن از نوع پیشآزمون- پسآزمون، با گروه گواه و کنترل بود. جامعه آماری پژوهش حاضر، شامل کلیه دانشآموزان مقطع متوسطه اول پسر شهر اصفهان در سال ۱۳۹۷-۹۸ بودند. در این پژوهش از روش نمونه گیری دردسترس استفاده شد. به این ترتیب که از بین دبیرستانهای مقطع متوسطه اول، یک مدرسه به شکل در دسترس انتخاب شد و سپس ۳۰ دانشآموز که پس از تبلیغ دورهی آموزشی ثبتنام کردند، انتخاب شدند و به شکل غیر تصادفی در دو گروه آزمایش و گواه توزیع شدند. گروه آزمایش مداخلات درمانی مربوط به آموزش عملکرد اجرایی در قالب نظریه زمان را در طی یک ماه و نیم به صورت هفته ای دو جلسه دریافت کردند. این در حالی بود که گروه گواه در لیست انتظار بودند ابزارهای پژوهش عبات بودند از مقیاس رفتارهای پرخطر پاکی، یوسفی و گلپرور (۱۴۰۰) و مقیاس اشتیاق تحصیلی فردریکز، بلومنفیلد و پاریس (۲۰۰۴). دادههای گردآوری شده به کمک آمار توصیفی (میانگین و انحراف استاندارد) و آمار استنباطی (تحلیل کواریانس چندمتغیری) تحلیل شدند. محاسبات آماری با استفاده از بسته آماری علوم اجتماعی نسخه ۲۳ انجام شد. یافتهها حاکی از این بود که روش آموزشی مورد استفاده، در کل بر میل به رفتارهای پرخطر و اشتیاق تحصیلی موثر بوده است؛ با توجه به نتایج حاصل از این پژوهش، می توان نتیجه گرفت که آموزشهای بهبود عملکرد اجرایی در قالب نظریه دیدگاه زمان، بر میل به رفتارهای پرخطر و اشتیاق تحصیلی روش موثری است.

کلیدواژه ها

آموزش، عملکرد اجرایی، دیدگاه زمان، رفتارهای پرخطر، اشتیاق تحصیلی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.